Ingezonden persbericht


OBA Live dinsdag 11 mei
van 19.00-21.00 uur radio 5

hoofdgast

Hoofdgast Annet Lekkerkerker is nu ruim een half jaar de zakelijk directeur van het Holland Festival. In deze functie combineert zij haar ruime ervaring aan artistiek en zakelijk talent. Ook dit jaar staan er bij het Holland Festival weer een aantal unieke producties geprogrammeerd: wat dacht u van een ontmoeting met vier Egyptische gebedsoproepers (muezzins), een betoverend eerbetoon aan de legendarische Oum Kalthoum of drie Palestijnse broers die de ud gebruiken als middel tussen muziek en poëzie?

Islamitische canon

In de Islamitische canon pleit PvdA gemeenteraadslid Fouad El Haji voor het boek Minhaj Al-Muslim van Abu Bakar Jabir Al-Jaza'iry.

Moderne Turkse poëzie

In Turkije leeft poëzie onder de mensen. Dichters worden gehoord, gelezen en gezongen. En dichters luisteren. Moderne Turkse poëzie staat daarom midden in de Turkse geschiedenis en samenleving. Recent verscheen de bundel 'Moderne Turkse poëzie', een tweetalige bloemlezing uit de Turkse poëzie van de 20ste eeuw. Samenstellers Sytske Sötemann en Mehmet Emin Yildirim zijn in de studio om te vertellen over deze bloemlezing.

Paneldiscussie

Om jongeren bewust te maken van hun vrije huwelijkspartnerkeuze start het Ministerie van Justitie op 19 mei een landelijke campagne tegen huwelijksdwang en achterlating. In de paneldiscussie oa Karima Ouchan, projectleider 'Aan de goede kant van de eer' en SP-kamerlid Sadet Karabulut.

Live muziek

Livemuziek van de getalenteerde singer-songwriter en traditionele luitspeler Mohamed Ahaddaf. Hij wordt op de percussie begeleid door Imad Ajjou. Ahaddaf heeft met zijn muziek (inter)nationale faam verworven en brengt binnenkort de nieuwe muziekstijl: Andalusisch-Jazz-Flamenco, in de Nederlandse theaters.

OBA Live:
Elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website.
Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.
Ingezonden persbericht