Ingezonden persbericht


Bushmills is verkozen tot beste Ierse whiskey ter wereld

Amsterdam 11-05-2010 - Bushmills heeft gouden awards gewonnen op de prestigieuze 2010 World Spirits Competition in San Francisco voor hun complete assortiment aan whiskeys. Om dit succes te delen geeft de Master Distiller van de Ierse whiskey distilleerderij Bushmills, Colum Egan, het startsein voor een unieke actie.

Bushmills biedt namelijk iedereen, wereldwijd, de kans om gedurende dertig dagen kennis te maken met het leven in Bushmills. Eén persoon gaat dertig dagen doorbrengen in het hart van de regio en gemeenschap die in 1608 een vergunning in de wacht sleepte om drank te distilleren.

De wereldwijde zoektocht naar iemand die het 'het kan maken in Bushmills' biedt mensen de kans om zich online in te schrijven via de Facebook-pagina van Bushmills, facebook.com/bushmills1608. Eén persoon moet Colum kunnen bewijzen dat hij of zij geschikt is om 'Make it at Bushmills' te winnen. Na dertig dagen in de distilleerderij is die persoon dan de eerste buitenstaander ooit met zijn of haar eigen Bushmills Irish Whiskey.

In die dertig dagen maakt de winnaar kennis met de schitterende Ierse noordkust en het allerbeste van Bushmills; van de geheimen van het maken van de beste Ierse whiskey tot de unieke persoonlijkheid van het Bushmills dorp en het avontuur dat de regio kenmerkt.

Colum Egan: "De afgelopen vierhonderd jaar hebben we geleerd hoe we goede whiskey moeten maken en hoe we van die whiskey kunnen genieten! Dit is voor iedereen een geweldige kans om kennis te maken met Bushmills Irish Whiskey en het reilen en zeilen in onze distilleerderij. Bushmills is een speciale plaats met speciale mensen. Wij willen laten zien wat Bushmills en de noordkust van Ierland te bieden hebben en geven de winnaar de kans om zijn of haar eigen Bushmills Irish Whiskey te maken."

Eén persoon per land zal naar de finale gaan om zich te bewijzen tijdens een 'Bushcamp'. De winnaar kan rekenen op 5000 pond zakgeld en een verblijf van dertig dagen in Ierland in een luxe penthouse (alle onkosten vergoed). Tevens kan de winnaar ook een aantal vrienden op kosten van Bushmills over laten komen en ook een aantal keren naar huis vliegen.

Over Bushmills
Bushmills is meer dan een merknaam van Ierse whiskey. Bushmills is een dorp in Noord-Ierland met 1319 inwoners. Met haar meer dan 400 jaar is Bushmills de oudste, nog werkende distilleerderij in Ierland en één van de weinigen wereldwijd waar alle fases van het productieproces onder één dak plaatsvinden. De traditie die schuil gaat achter het ontstaan van Bushmills stamt uit de Middeleeuwen. Bushmills Original Irish Whiskey is een warm Iers welkom, vriendelijk en eigenlijk direct vertrouwd. Dankzij zijn volle structuur, een licht kruidig & fruitig aroma en een klein vleugje honingzoet voor net dat beetje extra, is het de favoriet van velen! Daarnaast kan je ook genieten van Black Bush, Bushmills Malt 10yo en Bushmills Malt 16yo.

Over Diageo
Diageo is de grootste premium drankproducent ter wereld, met een toonaangevend aanbod van alcoholhoudende dranken, variërend van bier, tot wijn en gedistilleerd. Het gaat onder meer om de merken Johnnie Walker®, Guinness®, Smirnoff®, J&B®, Baileys®, Cuervo®, Tanqueray®, Captain Morgan®, Crown Royal®, Beaulieu Vineyard® en de wijnen van Sterling Vineyards®. Diageo is wereldwijd actief in meer dan 180 landen, en staat genoteerd aan de beurzen van New York (DEO) en Londen (DGE). Voor meer informatie over Diageo kunt u terecht op www.diageo.com. Bezoek ook www.drinkiq.com.


---