C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 11 mei 2010

Ctac Real Estate gaat samenwerken met
Brink Automatisering voor vastgoedbeheer

Gecombineerde oplossing van SAP ERP en IBIS-MAIN voor planmatig onderhoud Ctac Real Estate, onderdeel van ICT-dienstverlener Ctac N.V. (Ctac), en Brink Automatisering (Brink Groep) gaan samenwerken om het onderhoud van vastgoed verder te professionaliseren. Deze nieuwe samenwerking is erop gericht om vastgoedbezitters complete oplossingen te kunnen leveren voor planmatig onderhoud, gebaseerd op de Ctac ERP-oplossing CHARE en IBIS-MAIN van Brink Automatisering. Daarmee kunnen vastgoedbeheerders alle conditiemetingen en onderhoudsplanningen eenvoudig integreren met het primaire bedrijfssysteem. In de woningbouw hebben vastgoedbeheerders te maken met een breed scala van eisen op het gebied van planmatig onderhoud. Zowel op financieel, politiek en juridisch gebied, als op imagogebied. Zij staan voor een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen het nemen en het beheersen van risico's, terwijl de eisen en regels voor onderhoud continu aan veranderingen onderhevig zijn. Deze omgeving vraagt om een complete en flexibel aanpasbare oplossing voor planmatig onderhoud, die vastgoedbeheerders de mogelijkheid biedt om snel in te spelen op veranderingen. Ctac's CHARE is een SAP-oplossing die volledig is afgestemd op de uitdagingen van woningbouwcorporaties, terwijl IBIS-MAIN de marktleidende oplossing is voor planmatig onderhoud.
Met de gecombineerde oplossing van Ctac en Brink kunnen vastgoedbezitters alle conditiemetingen en onderhoudsplanningen eenvoudig verwerken in hun ERP- systeem. Dat biedt het fundament voor een centrale en eenduidige optimalisatie van planmatig onderhoud, rekening houdend met de investeringsplannen en het vastgoedbeheer. Met behulp van IBIS-MAIN kunnen vastgoedbeheerders het planmatig onderhoud tevens eenvoudiger aansluiten op de strategie van de organisatie. Bijvoorbeeld doordat verschillende planningvarianten eenvoudiger te vergelijken zijn. Daarnaast kunnen er simulaties worden uitgevoerd om de gevolgen van verschillende planningvarianten in de tijd en op financieel vlak te kunnen beoordelen.

1

De samenwerking biedt werknemers tevens de mogelijkheid om over het planmatig onderhoud te communiceren. Zij krijgen namelijk inzicht in de werkelijke en nog te verwachten kosten in relatie tot de door de directie goedgekeurde investeringsplannen.
Dankzij de jarenlange ervaring van de Brink Groep met advisering en automatisering op het gebied van planmatig onderhoud krijgt de gebruiker een beter op maat gesneden oplossing.

"IBIS-MAIN heeft zich de afgelopen twintig jaar bewezen als de oplossing voor het beheren van het planmatig onderhoud bij de vastgoedbeheerder, zowel bij de corporaties als bij het commercieel vastgoed", zegt Harmen Tacke, productmanager bij Brink Groep. "Brink Groep profileert zich als aanbieder van een nicheproduct voor het planmatig onderhoud waarbij naast de ontwikkelingen op het vakgebied ook de ontwikkelingen op het gebied van de primaire processen nauwlettend worden gevolgd. De samenwerking met Ctac biedt ons een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe markten voor het planmatig onderhoud te kunnen ontsluiten."

"IBIS-Main wordt in combinatie met CHARE ingezet", zegt Richard Nagel, commercieel directeur van Ctac Real Estate. "CHARE is ontwikkeld voor de woningbouwcorporatiesector en is gebaseerd op het SAP-platform. CHARE verzorgt conform de CORA-referentiearchitectuur alle primaire processen binnen corporaties op het gebied van klanten, verhuur, onderhoud en inkoopprocessen, en daarnaast biedt CHARE geïntegreerde functionaliteit voor vastgoedprojecten en exploitatie. De ervaring op het gebied van conditiemetingen kan echter verbeterd worden. Specifieke functionaliteit op het gebied van planmatig onderhoud en conditiemetingen met behulp van IBIS-MAIN vormt dan ook een welkome aanvulling op ons portfolio. In onze visie levert Ctac met CHARE een modern platform waarop specialisten als Brink Groep perfect kunnen inhaken. Doordat Ctac succesvol actief is in meerdere strategische segmenten, voorzien we verder concrete toepassingen in markten die ook met ­ al of niet commercieel ­ vastgoed en onderhoud daarmee te maken hebben. Met name het retailsegment is daarbij voor Ctac en Brink Groep interessant."

De gecombineerde Ctac/Brink Groep-oplossing voor woningbouwcorporaties is beschikbaar vanuit een gemeenschappelijke verkoop. Voor meer informatie over het pakket van Brink: www.ibis.nl.

/ / / / / / / / / / Over Brink Groep

Brink Groep levert al ruim dertig jaar management, advies en automatisering voor bouw, huisvesting en vastgoed. Op automatiseringsgebied is het bedrijf de marktleider in het ontwikkelen en leveren van software voor calculaties en onderhoud. De IBIS-software van Brink Groep ondersteunt alle fasen van het bouwproces en is in verregaande mate geïntegreerd met Autodesk-ontwerpsoftware en Microsoft-bedrijfssoftware.
2