Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Amsterdam, 11 mei 2010

Mark Ooijevaar en Tom Schuit geen contractverlenging team 1nP-Engenius

'De 2 stayers uit Noord-Holland verkiezen op dit moment een andere weg en deze keuze steunen wij', aldus manager Michiel Wienese van Skate For You, het bureau dat team 1nP-Engenius leidt.

'Mark en Tom zitten alle 2 in een belangrijke fase van hun studie en willen in dit postolympische jaar alles op alles zetten om zo gauw mogelijk de diploma's te behalen. Mark op het gebied van Natuur & Bosbeheer (Wageningen) en Tom op het gebied van Marketing & Communicatie (Alkmaar). Dat is een goede keuze, want na het schaatsleven wacht nog 35 jaar maatschappelijk leven en 1 seizoen een relatieve rustperiode inlassen, hoeft geen ramp te zijn maar kan zelfs positief gaan werken. Kijk maar naar van Velde, Jeremy Wotherspoon maar ook b.v. Cindy Klassen na haar blessure. Eigenlijk zijn veel van deze toppers gewoon structureel overtraind. Ook in rust leert je lichaam zich te verbeteren. Mijn vader zei altijd: 'gedurende je leven neemt je coördinatie toe, of je nu wel of niet aan het trainen bent in jouw sport. Door dagelijkse bewegingen ook met andere sporten leert je lichaam ook'

De energie en tijd die met de studieambitie van Ooijevaar en Schuit gemoeid gaat, zorgt er natuurlijk wel voor dat je niet meer 10-14 keer per week gezamenlijke zomertrainingen kunt draaien. Iets wat bij het team 1nP-Engenius verlangd wordt van de sporters. Wij zijn immers een profteam, geen gewestelijke selectie. Het is dus niet meer realistisch om in een profteam te willen rijden maar Tom en Mark worden wel een warm hart toegedragen door Skate For You. Dit betekent dat Skate For You wel voor persoonlijke sponsoren opzoek gaat voor de jongens. Persoonlijke paksponsoren wel te verstaan. Het is 100% zeker dat, mits blessurevrij, deze 2 jongens gewoon weer de 5km van het NK Afstanden op televisie rijden, kortom een flinke marketingwaarde bezitten. Voor het vinden van een privesponsor voor Mark en Tom hebben Skate For You en de rijders nog zo'n maand of 5 namelijk tot het NK Afstanden.

Deze maand nog zal Skate For You officieel naar buiten komen met de nieuwe basis van het commerciële schaatsteam 1nP-Engenius. Skate For You geeft aan dat er nog steeds ruimte is voor 1 partner in het project en richt zich vooral op zorgverzekeraars en bouwbedrijven gezien de huidige sponsoren. Er is trouwens ook nog ruimte voor 1 schaatster met Allroundtalent.


---