Gemeente De Wolden


Persbericht




Zuidwolde, 11 mei 2010




En de winnaar is...

Via zijn persoonlijke hyvespagina heeft burgemeester Peter Snijders van De Wolden jongeren opgeroepen hun stem uit te brengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Het dorp dat procentueel gezien de meeste stemmende jongeren telt, zou een artiest op hun dorpsfeest winnen. De gemeente maakt bekend dat het dorp Veeningen de winnaar is.

In Veeningen heeft binnen de leeftijdsgroep van 18 tot en met 21 jaar bijna 58% zijn of haar stem uitgebracht. De gemiddelde opkomst in de hele gemeente was op 3 maart 62,62%.

Burgemeester Peter Snijders: "Ik feliciteer het dorp Veeningen van harte met deze prestatie. Procentueel gezien was de opkomst onder jongeren in Veeningen het hoogst. Dat is prachtig te ervaren waar een klein dorp groot in kan zijn."

De gemeente heeft contact opgenomen met de Stichting Dorpsfeest Veeningen. Welke artiest er komt, wordt nog nader overlegd. Op 9, 10, 11 juli vindt het dorpsfeest Veeningen plaats.

Op woensdag 9 juni kan er opnieuw gestemd worden. Dit keer voor de Tweede Kamerverkiezingen. Meer informatie hierover is te vinden op dewolden.nl.




Gemeente De Wolden