Ingezonden persbericht


Paus Rad-Singer
neemt biecht af in de Draaiende Studio

11 mei 2010,

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Paus Johannes Paulus II Nederland bezocht. Een mooi moment om te herinneren moet Q-deejay Gijs Staverman hebben gedacht want het gaf hem inspiratie voor de dagopdracht voor 'Draaiende Studio' deejay Jeroen Kijk in de Vegte. Jeroen zal verkleedt als Paus Rad-Singer bij minimaal 50 personen de biecht moeten afnemen om een uur vrije tijd te winnen.

Ook Ruud de Wild kreeg een bijzondere dagopdracht. Hij zal met niemand minder dan Karin Bloemen een duet opnemen en rond half zes in de Draaiende Studio ten gehore brengen.

Naast de dagopdrachten voor Ruud en Jeroen is ook Waylon nog eens te gast in de Draaiende Studio. Vanaf 16.45 uur treedt hij op en iedereen kan natuurlijk komen kijken.

Ruud en Jeroen blijven in de Draaiende Studio tot de teller op 25.000 euro wordt gebracht. Daar zorgen de Q-luisteraars voor. Zij zetten de teller op 25.000 euro door quizvragen goed te beantwoorden. Zolang de teller onder dit bedrag staat, mogen Ruud en Jeroen de Draaiende Studio niet verlaten. Om hun verblijf wat aangenamer te maken, zijn er elke dag verrassingen. Wat die precies inhouden, wordt dagelijks bekend gemaakt rond 8.45 uur.

De Draaiende Studio is een radiostudio in een reuzenrad. Van daaruit zullen de ochtend dj's Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte elke dag radio maken. Ze presenteren er niet alleen hun ochtendprogramma tussen 6 uur en 9 uur, maar ook een middagprogramma tussen 16 en 18 uur.

De radiostudio is amper 7 vierkante meter groot en dus piepklein. Ruud en Jeroen maken van daaruit hun programma's. Tussendoor en 's avonds verblijven ze in een woning die zich op 6 meter hoogte bevindt naast het rad. Het reuzenrad zelf is 32 meter hoog en staat op de parkeerplaats van voetbalvereniging AFC, vlak langs de ring A10 in Amsterdam Zuid. Naast een radiostudio hangen er 10 gondels in. Iedereen die langskomt, mag gratis een rondje meedraaien.

Q-music is overal te beluisteren op 100.7 fm, 100.4 fm, de kabel en via www.q-music.nl.


---