Ingezonden persbericht


KrachtCatering slaat brug naar werk voor bewoners van Utrechtse wijk Kanaleneiland Eerste cursisten voltooien opleiding tot cateringmedewerker

Utrecht, 11 mei 2010 - Vandaag ontvangt de eerste groep van 12 cursisten hun certificaat voor het met succes doorlopen van de opleiding KrachtCatering. Deze cursus is speciaal opgezet voor bewoners van de Utrechtse krachtwijk Kanaleneiland. Met name de allochtone vrouwen hebben daar vaak moeite om werk te vinden, veelal omdat zij geen opleiding en werkervaring hebben.

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken hebben diverse organisaties de handen ineen geslagen en een praktisch opleidingprogramma samengesteld. Dit bestaat onder andere uit een sollicitatietraining, een cursus theoretische basiskennis catering, een training praktijkvaardigheden en een werkstage van vier weken. Doelstelling is dat de deelnemers na het volgen van de cursus aan de slag gaan bij een cateraar, rechtstreeks of via Tempo-Team.

KrachtCatering is een initiatief van de commerciële én publieke sector. Deze combinatie biedt een solide basis om de juiste personen te laten instromen en deze succesvol te begeleiden en op te leiden voor betaald werk. Naast de Gemeente Utrecht, zijn diverse wijkcentra, waaronder Doenja Dienstverlening, intensief betrokken. Tempo-Team, het Horeca Collega en zes grote cateraars nemen de opleidingen en werkstages voor hun rekening. Gezien het belang van goede sociale integratie van de betrokken bewoners, wordt het initiatief mede betaald van subsidiegeld dat beschikbaar is gesteld voor het wijkactieplan "Kanaleneiland Leert".

De aangesloten instanties zijn positief over het geboekte resultaat en gaan zich inspannen om vervolgcursussen op te zetten. Daarbij worden dan ook andere gemeentes betrokken.
---

Over Tempo-Team
Met 1.800 eigen medewerkers, 300 vestigingen en ongeveer 35.000 flexwerkers dagelijks aan het werk is Tempo-Team de tweede arbeidsbemiddelaar in Nederland. Daarnaast zijn wij actief in België en Luxemburg. Tempo-Team biedt een compleet aanbod van diensten op het gebied van: uitzenden, professionals, inhouse services, payrolling, outsourcing en employability. Wij zijn in het bijzonder gespecialiseerd in de sectoren Logistiek, Food, Industrie, Horeca & Catering, Overheid, Gezondheidszorg, Financiële Dienstverlening en Teleservice. Tempo-Team is partner van War Child en VSO. Hierdoor leveren wij een professionele bijdrage aan projecten in ontwikkelingslanden waarmee de levensomstandigheden van vele duizenden volwassenen en kinderen worden verbeterd. Tempo-Team is onderdeel van Randstad Holding NV. Uitgebreide informatie treft u op www.tempo-team.nl
---