Ingezonden persbericht


Persbericht

Kink FM nu elke avond via Xite op televisie te zien

Hilversum, 11 mei 2010 - Kink FM is sinds begin mei elke avond te zien op de interactieve muziektelevisiezender Xite die via het digitale basispakket van UPC en Caiway uitzendt. Kink FM neemt de programmering van de late avond, van 23:00 tot 02:00 uur, volledig voor haar rekening. Met de uitbreiding van de samenwerking met Xite zet Kink FM opnieuw een stap in de verdere verbreding van het crossmediale aanbod.

Op de late avond biedt Kink FM op Xite eigen programma's waarin veel ruimte is voor kwaliteitsmuziek. De kenmerken van Kink FM op de radio als muziekpionier zullen ook in de programmering op Xite te herkennen zijn: ruime aandacht voor de betere pop- en rockmuziek. Kink FM en Xite werkten al eerder samen. Kink TV, het online tv-kanaal van de omroep, zendt sinds begin 2009 via internet televisieprogramma's uit die door studenten van V-Academy, de kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten, ontwikkeld worden. Een aantal van die programma's wordt ook door Xite uitgezonden. Op termijn zullen meer specifiek voor Kink TV ontwikkelde programma's op Xite te zien zijn. Hiervoor zijn inmiddels enkele formats in ontwikkeling.

Xite ruim anderhalf miljoen kijkers
Xite is naast MTV en TMF een van de drie muziekzenders met een vaste plek in het digitale basispakket van UPC en Caiway. Xite is volledig interactief: kijkers kunnen via de 'rode knop' on demand naar muziekvideo's en playlists kijken. Voor Xite is de samenwerking met Kink TV een logische versterking zegt Xite-channel director Cees Honig. "We zijn aan elkaar verbonden door V-Ventures, dat aandeelhouder in beide zenders is. Maar we sluiten in karakter ook erg op elkaar aan: zowel Xite als Kink FM onderscheiden zich door kwaliteitsmuziek en een grote mate van publieksgerichtheid. De luisteraars en kijkers bepalen voor een belangrijk deel de content. Wij zien de samenwerking met Kink FM ook als een erkenning van de kwaliteit van Xite als muziekplatform." Xite heeft momenteel ruim anderhalf miljoen kijkers. De samenwerking met Kink FM is een opmaat naar meer ontwikkelingen bij Xite. Honig: "Er gaat het komende half jaar nog veel gebeuren."

Ideeën over muziek sluiten goed aan
Jantien van Tol stationmanager van Kink FM is ook erg blij met de uitbreiding van de samenwerking: "Kink FM heeft altijd de ambitie gehad om de muziekliefhebber naast het radiostation ook een crossmediaal platform te bieden. Dankzij de verdere samenwerking met Xite kunnen we die ambitie uitbreiden door een vaste plek als televisiezender te hebben. Dat dit via Xite gebeurt, is niet toevallig. Xite heeft sinds zijn lancering in mei 2008 een stevige positie opgebouwd als een kwalitatief hoogwaardige, interactieve muziekzender. Daar voelen wij ons erg bij thuis. De ideeën over muziek en programmering sluiten bovendien goed bij elkaar aan."

De rol van V-Ventures
V-Ventures, is de holding waar Kink FM toebehoort en aandeelhouder in Xite. Directeur Guido van Nispen van V-Ventures: "De ondernemingen waar V-Ventures in deelneemt hebben allemaal gemeen dat ze pioniers zijn, kwaliteit en passie met zich meebrengen en crossmediaal van opzet zijn. Het is dan ook logisch dat er samenwerkingsverbanden ontstaan tussen de verschillende ondernemingen onderling. Toen wij in 2009 aandeelhouder werden van Xite merkten we dat er direct een warme band met Kink FM ontstond. Die kreeg vorm in de Kink FM thema-avond op woensdagavond met de beste, door Kink FM geselecteerde videoclips. Die samenwerking is erg succesvol en wordt tot onze grote vreugde nu verder uitgebreid."

Over Xite
Xite is het interactieve muziekplatform van Nederland dat uitzendt via digitale televisie en internet. Xite zendt sinds 1 mei 2008 uit via kanaal 618 in het voor iedereen toegankelijke basispakket van UPC digital en via kanaal 57 bij Caiway en biedt kijkers de mogelijkheid om via de 'rode knop' zelf clips te selecteren en playlists samen te stellen. Via de website www.xite.nl kunnen bezoekers 24 uur per dag alle muziekclips in hoge resolutie bekijken, playlists samenstellen en content delen met vrienden. Xite is opgericht door mediaondernemer Derk Nijssen en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met alle toonaangevende platenmaatschappijen en belangrijkste indie-labels.

Over Kink FM
Kink FM is een Nederlands radiostation, dat sinds 1995 bestaat. Kink FM zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week de betere pop- en rockmuziek uit. De radiozender is te beluisteren via de kabel, iTunes maar ook via het internet op de website www.kinkfm.com. Begin 2009 werd Kink TV gelanceerd. Op dit online TV kanaal van Kink FM worden door studenten van V-Academy ontwikkelde formats uitgezonden. Sinds 1 mei is Kink FM ook elke avond te zien op het interactieve muziekplatform Xite via het digitale basispakket van UPC en Caiway.

Over V-Ventures
V-Ventures richt zich op vernieuwing van het Nederlandse medialandschap onder andere door het ondersteunen van jonge, crossmediale ondernemers en talenten. Tot de bestaande activiteiten horen V-Academy, Kink FM en het Medialab, alsmede participaties via het Dutch Creative Industry Fund. V-Ventures is onderdeel van de Vereniging Veronica dat onlangs de commerciële activiteiten van de verenigingsactiviteiten scheidde. Het merk Veronica en de geschiedschrijving door Veronica Story kregen hun eigen omgeving: Veronica Story Holding. Tegelijkertijd wijzigde de naam van de Veronica Holding in V-Ventures. Vereniging Veronica blijft 100% eigenaar van beide onderdelen. Met deze structuur- en naamswijziging wil Veronica 'de slagkracht van de verschillende onderdelen en activiteiten binnen de Vereniging versterken en tegelijkertijd de duidelijkheid voor stakeholders vergroten'.




Ingezonden persbericht