Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Beeldende kunst meets popmuziek

in Poster Park

Van 8 mei tot en met 27 juni 2010 presenteert SCHUNCK* in Heerlen in de tentoonstelling Poster Park een cross over tussen beeldende kunst en hedendaagse
popcultuur: bandposters. Bekende klassiekers en posters van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers voor bands uit diverse subgenres van de popmuziek worden in het trappenhuis van SCHUNCK* op vier verdiepingen gepresenteerd. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Van 8 mei tot en met 27 juni 2010 presenteert SCHUNCK* (Glaspaleis, Heerlen) in de tentoonstelling Poster Park een cross over tussen beeldende kunst en hedendaagse popcultuur: bandposters. Bekende klassiekers en posters van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers voor bands uit diverse subgenres van de popmuziek worden in het trappenhuis van SCHUNCK* op vier verdiepingen gepresenteerd. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

In de afgelopen decennia ontwikkelde de bandposter zich tot een specifiek genre binnen de wereld van het affiche, op de grens tussen toegepaste en autonome kunst. Functioneel vormgegeven, maar eveneens met een hoge mate van eigenheid die de kunstenaar er vanuit zijn eigen visie in verwerkt. Steeds meer kunstenaars hebben zich naast hun autonome werk toegelegd op de productie van bandposters, vaak ook uit een persoonlijke interesse in de muziek. Met Poster Park onderzoekt SCHUNCK* de grens van autonome en toegepaste kunst, het raakvlak tussen schilderkunst en populaire cultuur. Naast posters van bands als The Sex Pistols, Bettie Serveert, Phoenix, Snoop Dogg, Sonic Youth, MUSE, Editors, the White Stripes e.a., staat een aantal kunstenaars bijzonder in de aandacht. Van de haagse Zeloot zijn unieke exemplaren van haar handgezeefdrukte posters te zien, die in de Randstad van straat bekend zijn. Mara Piccione (NL), Jamie Reid (UK) in combinatie met Marc Bijl (NL) en Dennis Tyfus (B) tonen een grotere selectie van hun posters. Van Rik Meijers (NL) zijn originele collages en een schildering te zien die als basis dienden voor een concertposter. Tenslotte is het Parijse collectief Arrache-toi un oeil niet alleen met een dertigtal posters naar Heerlen gereisd, maar heeft tevens de aankondigingsposter van de tentoonstelling ontworpen die via de website van SCHUNCK* (www.schunck.nl) gedownload kan worden.

Poster Park is dagelijks te bezoeken, openingstijden SCHUNCK*: ma-za 9-23 uur, zo 11-17 uur.

SCHUNCK*
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
www.schunck.nl
////////
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u zich wenden tot Carine Jamin op carine.jamin@SCHUNCK.nl of u kunt materiaal downloaden op http://www.schunck.nl/1342/poster-park-plaatjes