Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

ICT-sector pleit voor nationale agenda voor de groei van Nederland

Minister Van der Hoeven (EZ) neemt ICT~Manifest in ontvangst

Den Haag, 11 mei 2010

Vandaag heeft Maria van der Hoeven, demissionair minister van Economische Zaken, het zogenoemde ICT~Manifest ontvangen uit handen van Sylvia Roelofs, directeur van ICT~Office (de brancheorganisatie voor de IT-, Telecom-, Internet- en Officesector in Nederland). Met dit manifest wil de ICT-sector (ook alvast aan het toekomstig kabinet) duidelijk maken dat zij waardevolle oplossingen heeft voor veel maatschappelijke problemen in Nederland. Van het oplossen van files tot efficiëntere zorg en van beter en passender onderwijs tot en met meer blauw op straat: dit alles kan niet zonder goede ICT-toepassingen.

Nederland heeft de ambitie om in 2015 te behoren tot de wereldwijde koplopers in het gebruik van innovatieve ICT-toepassingen. Juist nu - in een periode van economische tegenwind - is het essentieel om te werken aan innovatie van producten, processen en dienstverlening. Er is geen beter moment denkbaar om over veranderingen na te denken en duurzame vernieuwingen door te voeren. ICT is daarbij de Innovatie-As die een zeer belangrijke impuls kan geven aan onze economie, productiviteit en dienstverlening.

Door de economische en financiële crisis moet de overheid miljarden gaan bezuinigen. Ook hier kan de slimme inzet van ICT flink aan bijdragen. Bijvoorbeeld door nieuwe, efficiëntere en effectievere manieren van werken mogelijk te maken. Tevens kan het uitbesteden van ICT-activiteiten een kleinere overheid beter en goedkoper laten werken. In haar dankwoord benadrukte minister Van der Hoeven dan ook het belang van slimme ICT-toepassingen. "De sleutelpositie van ICT als aanjager van innovatie en economische groei is onomstreden."

ICT~Office is ervan overtuigd dat Nederland meer dan ooit behoefte heeft aan een nationale agenda voor de groei van Nederland. Een agenda die het gezamenlijke belang van de BV Nederland neerzet, met een intensievere samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid. Het aankomende World Congres on Information Technology (WCIT) geeft daar alvast een voorproefje van. Dit congres wordt immers gezamenlijk georganiseerd door ICT~Office, het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Amsterdam. De Europese Commissie ondersteunt het congres, dat van 25 tot en met 27 mei plaatsvindt in de RAI te Amsterdam.

Voor een foto van de uitreiking van het ICT~Manifest verwijzen we u graag naar onze website

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht