Volker Wessels Stevin NV

Exclusieve bouw C2000 voor VolkerWessels Telecom

11 mei 2010

VolkerWessels Telecom is de exclusieve bouwer voor het digitale communicatienetwerk C2000. Naast het servicecontract op het C2000 netwerk is nu ook de bouw van opstelpunten gegund.

Contract
De gunning was op basis van de beste economische aanbieder qua prijs en kwaliteit. Daarbij moest VolkerWesseels Telecom ook het aangeven hoe er in het bedrijf omgegaan wordt met alternatieve energie. Andere beoordelingen voor de gunningen van het contract waren op gebied van innovatie, doorlooptijden en de aanpak wat betreft verwerving. Het gaat om een contract van drie jaar met daarna twee keer een verlenging van een jaar. Na deze vijf jaar wordt er opnieuw Europees aanbesteed.

Discussie C2000 levert werk op
C2000 is het nieuwe digitale communicatienetwerk voor politie, brandweer, ambulance en de Koninklijke Marechaussee. Na de gebeurtenissen in Hoek van Holland en de ramp met Turkish Airlines heeft het C2000 netwerk in de media flink onder vuur gelegen. Zembla besteedde een aflevering aan het slecht functioneren van het systeem. Naar aanleiding van de problemen met het netwerk en de negatieve publiciteit heeft Minister Ter Horst via een persbericht laten weten dat zij de komende twee jaar 80 opstelpunten wil laten bijbouwen. Helaas is daar op dit moment nog geen geld voor. VolkerWessels Telecom gaat nu in de komende drie jaar in ieder geval 10 opstelpunten bouwen. Zodra er weer geld beschikbaar is worden dat er misschien wel 30 tot 40 per jaar.

Rondetafel gesprek
In december is VolkerWessels Telecom aanwezig geweest bij een rondetafel gesprek in de Tweede Kamer over het C2000 netwerk met alle betrokkenen. Tijdens dit gesprek hebben zij een visie kunnen geven over het functioneren van het systeem en hoe dat volgens VolkerWessels Telecom beter zou kunnen. Er zijn namelijk meerdere factoren van invloed. Het gaat niet alleen om optimale dekking, maar ook om de manier waarop het netwerk ten tijde van een ramp wordt gebruikt. Als er geen goed rampenplan ligt of als daar niet op de goede manier mee wordt omgegaan, dan raakt het netwerk overbelast.