Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 mei 2010

Yakov Kreizberg zegt producties af wegens gezondheidsproblemen

Chef-dirigent Yakov Kreizberg ziet zich genoodzaakt de komende twee producties bij het Nederlands Philharmonisch Orkest af te zeggen als gevolg van gezondheidsproblemen. Musici en staf van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest hopen hem in juni weer op het concertpodium te zien.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft voor de komende producties inmiddels vervangers kunnen uitnodigen. Het progamma met Tsjaikovski's Pianoconcert nr. 1 en Sibelius' Tweede symfonie (15 t/m 18 mei, Concertgebouw Amsterdam) wordt overgenomen door Christoph König. König is chef-dirigent van het Orquestra Nacional do Porto en was recent succesvol te gast bij ondermeer het BBC Philharmonic Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra, bij de Opera Zürich en bij de Deutsche Oper Berlin.

Het programma met Webers Klarinetconcert nr. 1 en de Zevende symfonie van Bruckner (24 en 25 mei, Concertgebouw Amsterdam) wordt gedirigeerd door Lan Shui. Hij is chef-dirigent van het Copenhagen Philharmonic Orchestra en het Singapore Symphony Orchestra en was gast bij ondermeer Los Angels Philharmonic, Radio Orchestra Frankfurt en Deutsches Sinfonieorchester Berlin.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest is beide dirigenten zeer erkentelijk dat zij zich op deze korte termijn beschikbaar hebben gesteld.

*******