Ingezonden persbericht


EERSTE DAGWINNAARS DISNEY XD
BMX ARENA BEKEND

Hilversum, 11 mei 2010 De afgelopen weken toerde Disney XD door Nederland met de BMX Arena. Een 100 meter lang parcours waar kids met een fiets hun behendigheid- en snelheidskills testen. Zowel in Haarlem als Almere deden honderden kinderen mee en lieten zien hoe snel zij over de hindernisbaan konden met hun fiets. En met succes!

Op dit moment zijn Stef Doeswijk (8-10 jaar / 24,43 seconden), Michael Schouten (11-13 jaar / 24,91 seconden) en Martijn Schipper (14-15 jaar / 28,28 seconden) de snelste BMX-ers. Maar er zijn nog vier edities te gaan! De komende weken komt Disney XD met de BMX Arena nog naar Den Haag (13 mei), Eindhoven (15 mei), Zwolle (22 mei) en Assen (29 mei).

Niet alleen winnen alle dagwinnaars mooie prijzen, maar in iedere categorie wint de snelste BMX-er ook een te gekke BMX Bike en natuurlijk de titel 'Snelste BMX-er van Nederland'. Denk jij dat je de tijden van de allersnelsten kan verslaan? Zorg dan dat jij meerijdt!

Naast het testen van behendigheid en snelheid kunnen kids in de Youtech-tent ook hun technische skills testen. Deelnemers kunnen tijdens een online BMX game in een virtuele omgeving zelf een 3D BMX bike in elkaar zetten. Meer informatie over de Disney XD BMX Arena is te vinden op www.disneyxd.nl.

Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! De nieuwe televisiezender is sinds 1 januari dagelijks te zien van 06.00 's ochtends tot 18.00 's avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503.