Gemeente Venray


11 mei 2010

Meerlo-Wanssum sluit 2009 af met positief rekeningsaldo

Het college van B en W van Venray heeft de jaarrekening 2009 van Meerlo-Wanssum behandeld en ter vaststelling aangeboden aan de raad. De jaarrekening sluit met een positief saldo van EUR 299.500. Dit resultaat wordt, naast mee- en tegenvallers op verschillende posten, vooral veroorzaakt door een hogere algemene uitkering uit het gemeentefonds en lagere kosten voor de Wmo.

College en gemeenteraad van Meerlo-Wanssum hebben zich in 2009 vooral gericht op het borgen van de speerpunten van Meerlo-Wanssum bij de beide fusiepartners. Venray en Horst aan de Maas hebben deze goed opgepakt. Venray wil in de loop van dit jaar in goed overleg met alle betrokkenen komen tot besluitvorming over sportpark Noord. Projecten als sportpark Zuid in Swolgen en de brede school in Meerlo worden door Horst aan de Maas opgepakt. De voor 2009 geplande werkzaamheden uit de Dorps Ontwikkelings Plannen (DOP's) worden door Horst aan de Maas en Venray gezamenlijk opgepakt en afgerond.

De splitsing van Meerlo-Wanssum

Met de opheffing van Meerlo-Wanssum is de gemeente Venray in de herindelingswet aangewezen als de rechtsopvolger van Meerlo-Wanssum. Dat betekent onder meer dat Venray verantwoordelijk is voor de afwikkeling van de financiën van Meerlo-Wanssum. Daar hoort ook het opstellen en vaststellen van de jaarrekening 2009 bij. Mede op basis van deze jaarrekening vindt de verdere afwikkeling van de (financiële) splitsing van Meerlo-Wanssum plaats. Hiervoor wordt een splitsingsnota opgesteld, die in november wordt behandeld in de gemeenteraden van Venray en Horst aan de Maas en uiteindelijk wordt vastgesteld door de provincie.

De gemeenteraad van Venray neemt tijdens de vergadering van 22 juni een besluit over de jaarrekening.