Canton Fair: Kansen zijn niet te stoppen 11/05/2010 22:22

PR Newswire

GUANGZHOU, China, May 11, 2010 /PRNewswire/ --

- Indrukwekkend aantallen voor de China Import & Export Fair

Degene die het meest succesvol zijn, zien tegenslag meestal niet als een obstakel, maar als een kans. Elk jaar weer hebben ongeveer een kwart miljoen heldere verkopers en kopers uit de hele wereld hebben het inzicht om verder te kijken dan de economische omstandigheden en fiscale vooruitzichten om zo echte winst te vinden. Dit jaar gaan vele van hen naar de Canton Fair die georganiseerd wordt door het China Foreign Trade Centre om precies dat te gaan doen.

Algemeen manager van Taiwan Star Industrial Inc., Mr. Lee, is voor de zevende keer naar Guangdong gekomen. Zijn volharding om zaken te doen tijdens de Fair, zelfs in slechte fiscale omstandigheden, heeft vruchten afgeworpen: alleen al sinds vorig jaar zag zijn bedrijf een stijging van 10% in het aantal orders. En het is niet moeilijk om te zien hoe.

Op de 107e Canton Fair worden meer dan 150.000 verschillende producttypen tentoongesteld, van industriële machines tot chemische coatings, textiel en nog meer. Voor iedereen met een oog voor zaken staat een dergelijk wijd spectrum voor niets minder dan een goudmijn; als je er niet bent, dat verlies je je kans. Zelfs voor degenen die alleen tijd hebben om een deel van de 56.000 stands te bezoeken op de Fair - zoals de drukke Dhr. Lee - staan kansen meestal voor de deur.

Voor wat betreft de internationale economie zijn de donkere dagen meestal het onderwerp van gesprek. Tijdens de Canton Fair gaat het allemaal over het gouden randje. Hier zijn het niet alleen topkwaliteit Chinese producten die waar een ongekende vraag naar is op de Chinese markt maar ook buitenlandse producten. En er is een steeds groter aantal mensen zich hier van bewust.

Het aantal buitenlandse kopers dat de Fiar bezoekt, blijft dit jaar gestaag groeien en de kopers komen uit bijna alle grote markten, waaronder Azië, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Oceanië. Maar volgens de voorzitter van de Kamer van Koophandel van Maleisië-China, Datuk Yong Ah Pwi, toont het groeiende aantal deelnemers uit kleinere, opkomende markten aan dat de wereldeconomie al een herstel heeft ondergaan en dat hetzelfde geldt voor klantenvertrouwen.

Per 4 mei kwam het aantal bezoekers uit op een indrukwekkende 203.996 kopers uit 212 landen en regio's. De exportomzet steeg naar $34,3 miljard USD. De Canton Fair is inderdaad de bestemming geworden voor actieve deelnemers in het internationale herstel van de economie.

Dhr. Xiaoying Wu, +86-20-8913-8628






-