Munich Re levert kapitaalmarktoplossing voor North Carolina Underwriting Associations – US$ 305 miljoen uitgegeven in obligaties voor orkaancalamiteit

PRINCETON, N.J.--(BUSINESS WIRE)-- 20100511 --

Munich Re heeft voor de North Carolina Joint Underwriting Association en North Carolina Insurance Underwriting Association gezorgd voor een uitgifte van US$ 305 miljoen aan obligaties voor calamiteiten. Het risico van de orkaan in de staat North Carolina gaat daarmee over naar de kapitaalmarkten. Munich Re trad op als een van de hoofdleden van het consortium voor deze transactie en herverzekerde het risico via haar unit in de VS. Munich Re heeft de obligaties geplaatst bij institutionele beleggers in de EU en Zwitserland via haar specifieke unit.

Munich Reinsurance America heeft een gedeelte herverzekerd van twee orkaanrisicolagen van de North Carolina Joint Underwriting Association en North Carolina Insurance Underwriting Association,die volledig zijn afgestaan aan Johnston Re Ltd., met statutaire zetel op de Caymaneilanden. De dekking bedraagt maximaal US$ 305 miljoen. Johnston Re Ltd. heeft twee tranches uitgegeven van een PAR-note (principal at-risk note, bevoorrechte, niet-gegarandeerde schuldeffecten waarmee beleggers een veelvoud kunnen verdienen van het stijgingspotentieel van het onderliggende effect of mandje of de onderliggende index, terwijl het risico van verlies één-voor-één blijft) met veranderlijke rente en een risicoperiode van 3 jaar. De eerste tranche komt met een 'drop-down' voor vervanging van de vervallende Parkton Re 2009-1 Ltd.-obligaties na één jaar. De tweede tranche blijft gedurende drie jaar op hetzelfde niveau, direct boven de eerste tranche. Er waren aanzienlijk meer inschrijvingen dan de waarde van de emissie en wegens de sterke vraag is meer uitgegeven dan de oorspronkelijk aangekondigde US$ 200 miljoen.

“Wij zijn erg gelukkig dat wij opnieuw een oplossing via de kapitaalmarkten hebben kunnen organiseren voor een van onze klanten in de VS. Munich Re biedt haar klanten het hele spectrum van oplossingen voor risico-overdracht en de kapitaalmarkten lenen zich goed om aanvullend risico te dragen voor gespecialiseerde piekrisico's, zoals met de orkaan in North Carolina. Door directe herverzekering van het risico in de VS bieden wij volledig krediet voor herverzekering van de uitkeringen voor onze klanten in de VS”, aldus Tony Kuczinski, president en CEO bij Munich Reinsurance America, Inc.

Munich Re biedt in de VS toegang tot een volledig gamma aan producten voor herverzekering van ongevallen- en zaakschade en speciale verzekeringsproducten via Munich Reinsurance America, Inc., American Modern Insurance Group en Hartford Steam Boiler Group. Tezamen behandelen wij de problemen waarmee de maatschappij wordt geconfronteerd en zoeken wij de allernieuwste oplossingen waarmee de toekomst kan worden verzekerd. Sinds 1917 heeft Munich Reinsurance America, Inc. met succes oplossingen gevonden voor de belangrijkste problemen van de toekomst. Onze klanten rekenen op ons om oplossingen te ontwikkelen voor het hele spectrum van de herverzekering – van traditionele herverzekeringscontracten tot risicobeheer bij complexe, gespecialiseerde herverzekering. Ons recept voor succes: wij anticiperen op risico in een vroeg stadium en wij leveren oplossingen die perfect zijn aangepast aan de noden van onze klanten, en die mogelijkheden creëren voor duurzame en rendabele groei.

Disclaimer

Dit perscommuniqué is opgesteld voor de publieke aankondiging van de uitgifte van de hier vermelde obligaties (de 'obligaties'). Het is en vormt geen onderdeel van een aanbod of uitnodiging te verkopen of uit te geven, noch is het een verzoek gerelateerd aan een aanbod om effecten te kopen of erop in te schrijven in een rechtsgebied. Het is niet (ook niet gedeeltelijk) - en de verspreiding ervan vormt ook niet de basis van - een gerelateerd contract of een belofte. Het mag niet aldus worden gebruikt en ook niet als een aanzet daartoe worden opgevat.

Alle obligaties zijn verkocht en deze aankondiging dient alleen als informatie. De obligaties zijn niet en zullen niet worden geregistreerd krachtens de Securities Act (effectenwet) van 1933, met wijzigingen (de 'Securities Act') of de effectenwetten van een VS-staat of een ander land. De emittent is niet en zal niet worden geregistreerd krachtens de Investment Company Act (wet inzake beleggingsbedrijven) van de VS van 1940, met wijzigingen (de 'Investment Company Act').

De obligaties zijn uitsluitend aangeboden en verkocht aan beleggers gekwalificeerd als institutionele kopers volgens Rule 144A van de Securities Act die, indien zij een ingezetene van de VS zijn (volgens de definitie in Regulation S van de Securities Act), ook gekwalificeerde kopers zijn volgens artikel 3(c)(7) van de Investment Company Act. De obligaties mogen niet opnieuw worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten, behalve indien wordt voldaan aan alle toepasselijke beperkingen inzake overdracht. Iedere bedoelde overdracht in strijd met deze beperkingen zal nietig zijn. Daarenboven mogen de obligaties slechts in bepaalde rechtsgebieden worden gehouden.

Dit perscommuniqué bevat toekomstgerichte verklaringen op basis van huidige veronderstellingen en prognoses van het management of Munich Re. Bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de hier vermelde toekomstgerichte verklaringen en de werkelijke ontwikkelingen. Dit geldt in het bijzonder voor de resultaten, de financiële situatie en de performance van onze vennootschap. De vennootschap is niet verplicht deze toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of ze aan toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen aan te passen.

Originalsprogsudgaven af denne bekendtgørelse er den officielle, autoriserede version. Oversættelserne er kun tænkt som en hjælp og bør sammenholdes med kildesprogsteksten, der som den eneste er juridisk bindende.

CONTACT:
Munich Re
Relaties met de media, VS
Terese Rosenthal, +1-609-243-4339
of
Relaties met de media, München

Michael Able, +49 (89) 3891 2934