Technische Universiteit Delft
Studium Generale: Het Van der Valk syndroom
door M&C
Kan de Nederlandse gastronomie zich wel echt meten met die van andere
landen?
12 mei 2010 | 20:15 uur
plaats: DOK, Vesteplein 100, Delft
door Johannes van Dam
Elk meent zijn uil een valk te zijn, is een goed Nederlandse
uitdrukking. Zo zijn er talloze Nederlanders die menen dat de
Nederlandse gastronomie zich kan meten met die van andere landen. Dat
men daar wat over moet meesmuilen, begrijpen we in Nederland niet goed.
Noem het het Van der Valk syndroom. Zelfs onze meest gevierde koks
lijden wat dat betreft aan schromelijke zelfoverschatting.
Hoe kon het zover komen? Waarom is het gastronomische leven, als je de
grens overschrijdt, ineens heel anders?
Johannes van Dam schrijft al decennia voor Het Parool en Elsevier over
voeding, kookboeken en restaurants. Hij publiceerde enige tientallen
boeken, o.a. de bundel Dedikkevandam.
Toegang gratis
Meer informatie: www.sg.tudelft.nl