Universiteit van Amsterdam

Frans Leijnse en Peter Gortzak op rechtenfaculteit in debat over AOW-leeftijd


woensdag 12 mei 2010, 13:30 - 14:30 uur

Het wetsvoorstel om de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar ligt nog steeds in de Tweede Kamer. De gedachte achter het wetsvoorstel is onder andere dat de verhoging van de AOW-leeftijd een oplossing biedt voor de vergrijzing in Nederland. Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen is de verhoging van de AOW-leeftijd een belangrijk agendapunt. Zo hanteert de SP de slogan '65 blijft 65'. Ook de PVV is mordicus tegen en wil alleen regeren als de AOW-leeftijd niet wordt verhoogd.

Onder de titel Verhoging van de AOW leeftijd! Noodzakelijk? vindt op initiatief van studenten Rechtsgeleerdheid van de UvA een debat plaats over de verhoging van de AOW-leeftijd. Hierin gaan mr. Peter Gortzak, vice-voorzitter FNV, en prof. dr. Frans Leijnse, Eerste Kamerlid PvdA, met elkaar in discussie. Tijdens de bijeenkomst is er volop ruimte voor studenten en medewerkers om vragen te stellen en hun visie te laten horen.

Debatreeks

De bijeenkomst is opgezet door studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zij gaan vanaf volgend collegejaar maandelijks een publiek debat te organiseren om maatschappelijke kwesties dichter bij de student te brengen.


Locatie

Oudemanhuispoort Oudemanhuispoort 4-6
1012 CN Amsterdam
Centrale hal

Deelname

Toegang vrij




Universiteit van Amsterdam