Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 3 mei 2010

Naam nieuwe parkeergarage bekend: "De Kazerne"

De naam voor de nieuwe parkeergarage bij de brandweer aan de Helderseweg is bekend. Het wordt: "De Kazerne". Deze naam is door meerdere personen ingestuurd en uiteindelijk door burgemeester en wethouders gekozen. De uiteindelijke winnaar is door loting tussen de inzenders van de naam De Kazerne tot stand gekomen. De winnaar, de heer Herman van Wonderen, ontvangt op woensdag 12 mei om 13.00 uur een dinercheque van wethouder Jan Nagengast.

De prijsvraag om een naam in te zenden voor het nieuwe parkeerdek aan de Helderseweg heeft vele honderden namen opgeleverd. De afdelingen Communicatie en Parkeerbeheer hebben een lijst van tien genomineerden opgesteld. Hierbij is gekeken naar een aantal aspecten, zoals verwijzing naar de locatie en het gebruik van de locatie.

Troostprijzen
Naast de winnende inzending waren er nog vier namen die vanwege de originaliteit of andere redenen zijn opgevallen: Stadskantoorgarage, De Kaasstolp, Spuit 11 en Het Stadsbalkon. De inzenders van deze vier namen krijgen als troostprijs een boekenbon. Dit zijn respectievelijk: J. Lakeman, E. Lisman, J. van Dalen en H. Bragonje. De uitreiking vindt plaats op het parkeerdak van de brandweerkazerne.