Gemeente Coevorden

keuterij bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Gedeputeerde en wethouders leggen eerste steen keuterij bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert

dinsdag 4 mei 2010

Gedeputeerde Janny Vlietstra van de provincie Drenthe en de wethouders Truus Pot-Eland en Geert Roeles van de gemeente Coevorden leggen op 12 mei 2010 de eerste steen van een keuterij op het terrein van Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. De keuterij wordt gebouwd door tien werkzoekenden uit de gemeente Coevorden die via dit leer/werkproject werkervaring opdoen.

Behalve een keuterij worden er ook een kelder onder de keuterij en een ouderwetse kapschuur gebouwd. De keuterij wordt vooral voor educatie ingezet en komt daarom vlakbij de kinderboerderij te staan. De werkzoekenden worden begeleid door de afdeling Bouw van werkleerbedrijf EMCO-groep. Ze doen niet alleen praktijkervaring op, maar krijgen ook onderwijs op locatie van het Drenthe College. Doel is dat de werkzoekenden uiteindelijk uitstromen naar een reguliere baan op de arbeidsmarkt.

Succes
Drie jaar geleden werd bij het museum ook al een werk/leerproject met succes afgerond. Toen hebben tien werkzoekenden een kopie van het armenhuis in Sleen en van het kerkje in Valthermond gebouwd.

Financiering
De bouw van de keuterij wordt gefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (EUR 182.000,-), gemeente Coevorden (EUR 150.000,-), provincie Drenthe (EUR 82.000,-) en openluchtmuseum Ellert en Brammert (EUR 15.000,-). Klik om te vergroten