Gemeente Abcoude


Werkzaamheden Centrumplan Abcoude

Raadhuisplein Met het in gebruik nemen van De Derde Brug op 12 mei komt een nieuwe route om het centrum heen beschikbaar. Deze route is onmisbaar als op 17 mei de werkzaamheden starten aan het Raadhuisplein vanaf de Hulksbrug tot en met de aansluiting op de Burgemeester des Tombeweg (fase 2c). Vanaf die datum zijn deze wegdelen voor het verkeer afgesloten. Er wordt een omleiding ingesteld voor het autoverkeer in de richting van de A2 en een voor het autoverkeer in de richting van het centrum en Baambrugge. De omleidingen lopen onder meer via de Meerlandenweg en De Weert. Ook voor fietsers is er een alternatieve route beschikbaar. Alle omleidingen worden met borden aangegeven.

Omleiding buslijn 126 en 612 Vanaf 17 mei hebben de werkzaamheden in het centrum van Abcoude ook gevolgen voor de busroute 126 en de dagelijkse scholen buslijn 612. De haltes aan de Burg. des Tombeweg, Hoogstaat en Dokter van Doornplein vervallen. Er komen tijdelijke haltes beschikbaar aan de Piet van Wijngaerdtlaan (tussen Blomswaard en Nellestein), aan De Weert (tussen Peppinghof en Zr. Claassenhof), aan de Meerlandenweg (tussen de twee rotondes) en aan de Broekzijdselaan (tussen De Derde Brug en de rotonde).De route van lijn 120 blijft voorlopig ongewijzigd. Op het moment dat de werkzaamheden plaats vinden aan de Hoogstraat zal ook deze busroute omgeleid worden en gebruik gaan maken van de eerder genoemde haltes.

De meest actuele en meest complete informatie over Centrumplan Abcoude vindt u op de website: www.centrumabcoude.nl . Op deze website worden onder andere de omleidingen weergegeven.
---

6 mei 2010