Gemeente Hilversum

Alzheimer Cafe op 12 mei 2010

publicatiedatum: donderdag 6 mei 2010

"Samen verder; hoe dan?"

Woensdagavond 12 mei is het de tweede woensdag van de maand en dus weer Alzheimer Café in buurthuis "De Koepel" te Hilversum. Deze keer staat het thema "Samen verder; hoe dan?" centraal. In het gezellige café is iedereen vanaf 19.00 uur (inloop) van harte welkom om in een begripvolle omgeving de ervaringen uit te wisselen over dementie. De toegang en het eerste kopje koffie of thee is gratis.

Als de diagnose dementie is gesteld is het moeilijk om het leven weer op te pakken. Hoe ziet de toekomst eruit? Wat betekent dementie voor degene zelf en voor zijn omgeving, voor de partner, de kinderen? Ook in je relatie met je man, vrouw, vader en moeder verandert er veel. Je hebt elkaar hard nodig, maar hoe hou je het samen vol?

Vanavond zal een maatschappelijk werker u met praktische tips handvatten bieden die u kan gebruiken in het dagelijks leven.

Gastspreker: Margriet de Jong, Maatschappelijk werker Amaris Goozicht

Het gesprek staat altijd onder deskundige leiding die ook in bredere zin adviezen kan geven. Daarbij kan het gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen die het omgaan met dementie betreffen. Juist door de gezellige en begripvolle sfeer van het Alzheimer Café is het prettig je verhaal te doen en om de ervaringen van anderen te kunnen beluisteren.

Schroom niet, kom vooral eens langs en laat u voorlichten onder het genot van een kopje koffie.

Nadere informatie:
Josephine Lambregts, telefoon 035-6233208 of bekijk de website via de link aan de rechterkant van de pagina.