RTL Group

UEFA Europa League-finale woensdag live bij RTL 7

In totaal 192 clubs waren hiervoor in de race, maar uiteindelijk spelen Fulham FC en Club Atlético de Madrid op woensdag 12 mei de finale van de UEFA Europa League. Dit duel vindt plaats in de 57.000 bezoekers tellende Hamburg Arena en wordt rechtstreeks uitgezonden door RTL 7.

HSV zag de droom, om de finale in eigen huis te spelen, in duigen vallen toen Fulham in de halve finales in de return wist toe te slaan (de heenwedstrijd was 0 0). Eerder wisten de Engelsen al Wolfsburg, Juventus en Shakhtar Donetsk uit te schakelen.

Ook Atlético heeft een indrukwekkende zegetocht in de UEFA Europa League achter de rug. De Spanjaarden knikkerden in de voorgaande speelrondes al Liverpool, Valencia, Sporting Clube de Portugal en Galatasaray uit het toernooi.

De finale is het klapstuk van de eerste editie van de UEFA Europa League, de opvolger van de UEFA Cup. De Nederlandse clubs Ajax, FC Twente en PSV wisten de groepsfase te overleven maar het lukte niet om de achtste finales te bereiken. Heerenveen werd eerder al uitgeschakeld.

De finaleavond wordt bij RTL 7 gepresenteerd door Humberto Tan, bijgestaan door de analytici Pierre van Hooijdonk en René van der Gijp. Leo Driessen verzorgt het commentaar bij de wedstrijd.

Uitzending: RTL 7, woensdag 12 mei, vanaf 20.30 uur
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.