Gemeente Rheden

Vernieuwd trapveld Olivier van Noortstraat/ Haverweg Rheden

Leerlingen openbare basisschool Rheder Enk ontwerpen middencirkel.

Leerlingen van de openbare basisschool Rheder Enk in Rheden hebben middencirkels ontworpen voor het trapveldje naast hun school. Het mooiste ontwerp is uitgevoerd en vormt nu de nieuwe middencirkel. Burgemeester mevrouw P.M. van Wingerden-Boers opent op woensdag 12 mei om 8.30 uur de middencirkel. Zij doet de 'aftrap' voor het vernieuwde trapveld samen de ontwerpers.

Openbaar trapveld

Het trapveldje op de hoek van de Olivier van Noortstraat en de Haverweg in Rheden is een veelgebruikt openbaar trapveld. Tijdens schooluren wordt het veld regelmatig gebruikt door de naast gelegen basisschool Rheder Enk. Buiten schooltijd beleven kinderen uit de buurt ook veel plezier aan het trapveld.

Geschikt voor veel sporten

De gemeente Rheden heeft ervoor gekozen dit trapveld te verharden. Het veld wordt intensief gebruikt, waardoor het niet lukt om er gras te laten groeien. Daarnaast maakt de verharding het mogelijk om ook na regenbuien op het veld te spelen. Het terrein is nu geschikt voor allerlei verschillende sport- en spelactiviteiten zoals voetbal, skeeleren, steppen, fietsen etc.