Gemeente Aalten


EUREGIO voetballen uitgereikt

Op donderdag 6 mei zijn aan de voorzitters van diverse voetbalverenigingen uit Bocholt en Aalten voetballen uitgereikt in de Taveerne van de grensoverschrijdende brugverbinding over de Heelweg te Dinxperlo/Suderwick. Deze voetballen zijn beschikbaar gesteld door de EUREGIO met het oog op het naderende wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika maar vooral ook om de onderlinge - grensoverschrijdende - contacten te bevorderen en zo nieuwe onderlinge initiatieven te ontwikkelen op voetbalgebied.

In aanwezigheid van leden van de Internationale Adviescommissie zijn de ballen aan diverse voorzitters van voetbalclubs uitgereikt door respectievelijk de waarnemend voorzitter, de voorzitter van deze commissie te weten mevrouw Christel Feldhaar en de heer Freek Diersen.

EUREGIO

EUREGIO

De EUREGIO werkt sinds 1958 aan de opbouw en versterking van grensoverschrijdende structuren in het Duits-Nederlandse grensgebied. Dat doet zij in een samenwerkingsverband dat inmiddels is uitgegroeid tot ruim 131 Duitse en Nederlandse gemeenten en Duitse 'Kreise'.

De EUREGIO is er voor burgers, bedrijven, organisaties en aangesloten gemeenten. De EUREGIO wil ervoor zorgen dat deze doelgroepen hun mogelijkheden aan beide zijden van de grens optimaal benutten. Ook wil zij een bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in het grensgebied en het bevorderen van wederzijdse begrip tussen de mensen. De EUREGIO houdt daarbij rekening met mogelijke culturele verschillen tussen de Nederlandse en Duitse samenleving.