Rechtbank Arnhem


Geen splitsing feiten in Peer/Reep-onderzoek (o.a. moord A73)

Arnhem, 12 mei 2010 - In tegenstelling tot de berichtgeving van gisteren gaat de rechtbank Arnhem de zaken in het Peer/Reep-onderzoek niet afsplitsen. Twee personen worden verdacht van moord in vereniging op de A73 in september 2008, het kweken van hennep, deelneming aan een criminele organisatie en witwassen. De andere tien personen worden verdacht van het kweken van hennep en deelneming aan een criminele organisatie.

Gisteren meldde de rechtbank dat de âmoordzaakâ afgesplitst zou worden van de andere feiten. De rechtbank heeft gisteren besloten hier toch van af te zien. De belangrijkste reden hiervoor is dat nog een aantal getuigen gehoord moet worden, waarvan één getuige betrekking heeft op het hele onderzoek.

De zaken tegen de personen die verdacht worden van het kweken van hennep en deelneming aan een criminele organisatie worden vandaag, op dinsdag 18 en woensdag 19 mei inhoudelijk behandeld tot het requisitoir. Op een later moment worden dan de moordzaak en hennepzaken gezamenlijk behandeld. De exacte datum hiervoor is nog niet bekend.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 12 mei 2010 Naar boven