Gemeente Zederik


Aanleg TOP in Ameide

11 mei jl. is er bijzonder 'straatmeubilair' aangelegd aan de kade bij de Lek in Ameide. Het gaat hier om de aanleg van een TOP, wat staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een 'natuurlijk knooppunt' waar diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen.

Toeristisch Overstap Punt

Een TOP is altijd goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid, maar is ook per openbaar vervoer bereikbaar. In de nabije omgeving van de TOP is ook altijd horeca te vinden. Hiermee is een TOP dus altijd een goed startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt.

Wat kan ik er doen?
Vanuit deze speciaal ingerichte locatie kunt u fietsen of wandelen via diverse bewegwijzerde routes. Bij de TOP's zijn informatiepanelen aanwezig met een kaart van de omgeving en informatie over bezienswaardigheden in de buurt van de routes. Zo ontdekt u gemakkelijk de mooiste plekken van de regio.
Vanaf de TOP's kunt ook niet-bewegwijzerde routes volgen. Deze routes kunt u downloaden vanaf de site: www.topgroenehart.nl. Vanaf iedere TOP vertrekken ten minste twee (bewegwijzerde) routes.

Toeristisch Overstap Punt

Hoe ziet een TOP eruit?
Het belangrijkste herkenningspunt voor de TOP's is de groene stalen halm, die al van afstand te herkennen is. Verder vindt u bij elke TOP een tweetal informatiepanelen waarop de bewegwijzerde fiets- en wandelroutes zijn aangegeven en diverse bezienswaardigheden in de omgeving.

Stimulans
De gemeente Zederik ziet in de aanleg van de TOP een uitstekende mogelijkheid om het wandelen en fietsen te stimuleren in deze mooie regio. We zijn blij met deze voorziening en hopen dat veel mensen hiervan gebruik zullen maken.

Opening
De officiële opening van de TOP zal plaatsvinden op 27 mei 2010.