Gemeente Midden Delftland


Coalitieakkoord in Midden-Delfland

(persbericht van CDA, VVD en PvdA)

Het CDA, de VVD en de PvdA hebben volledig overeenstemming bereikt over een coalitieakkoord. De speerpunten uit de visie Vitale Dorpen, de Gebiedsvisie Midden-Delfland(TM) 2025, en het streven naar efficiënte dienstverlening voor onze inwoners en ondernemers, vormen de leidraad aan de hand
waarvan in de samenwerkingsovereenkomst de kaders van beleid zijn vastgelegd. Het is aan het college van burgemeester en wethouders om deze kaders de komende maanden verder uit te werken en te concretiseren in tijd, aanpak en financiën.

CDA, VVD en de PvdA zijn van mening dat het coalitieakkoord een goede basis vormt om onze gemeente door een periode, die gekenmerkt wordt door buitengewoon lastige financiële omstandigheden, heen te loodsen. Ondanks de nodige onzekerheden en onduidelijkheden zijn, daar waar mogelijk, beleidsvoorstellen geformuleerd die gekenmerkt worden door duidelijke keuzes, betrokkenheid en vertrouwen. Gezien het belang van een goede en constructieve samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad, en het actief betrekken en informeren van de gemeenschap, is dan ook het motto âKiezen en verbindenâ aan deze samenwerkingsovereenkomst meegegeven.

Samenstelling College
Namens het CDA wordt Christiaan van der Kamp als wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Landschap en Regio voorgedragen. Voor de VVD wordt Ageeth van den Heuvel voorgedragen als wethouder Leefomgeving, Economie en Financiën. En namens de PvdA wordt Tineke van Nimwegen als wethouder Sociale Ontwikkeling, Cultuur, Toerisme en Onderwijs voorgedragen. Rekening houdend met gewenste besparingen wordt in totaal 2,8 fte aan wethouders ingezet, waarvan 1 fte voor Van der Kamp en 0,9 fte voor Van den Heuvel en 0,9 fte voor Van Nimwegen.
De coalitiepartijen presenteren het coalitieakkoord in de raadsvergadering van dinsdag 18 mei a.s. Op maandag 17 mei is er om 17.00 in de Hoornbloem in Den Hoorn een persbijeenkomst, waar het coalitieakkoord door de drie partijen ondertekend zal worden.


* Samenwerkingsovereenkomst CDA-VVD-PvdA 2010-2014.pdf (3,78 MB)

Zie het origineel