Ezwim

Ezwim introduceert Ezwim Business Intelligence voor het optimaliseren van telecomuitgaven in de Cloud

Ezwim Business Intelligence automatiseert factuurcontrole, optimaliseert abonnementsvormen en voert What-If analyse uit op call detail record niveau.

Amsterdam, 12 Mei, 2010 - Ezwim, marktleider op het gebied van zakelijke cloud services voor telecom management lanceert vandaag Ezwim Business Intelligence. Een unieke service die bedrijven helpt om snel en effectief de telecomfactuur te controleren, abonnementsvormen en telecombudgetten te optimaliseren en in staat is om What-If analyses uit te voeren. Ezwim Business Intelligence automatiseert activiteiten die voorheen alleen toegankelijk waren voor grote bedrijven die het zich kunnen permitteren duizenden Euros te investeren in het analyseren en optimaliseren van telecomuitgaven.

Ezwim Business Intelligence is een krachtige tool die actuele prijsplan informatie bevat van lokale en internationale operators waarin historische telecomfacturen van bedrijven geladen kunnen worden. De dienst is in staat om telecomgebruik tot op het "call detail record" (gepreksdetail) niveau te analyseren en helpt bedrijven om beter geïnformeerde besluiten te nemen door de financiele impact van diverse scenarios te berekenen; bijvoorbeeld het omschakelen naar andere abonnementsvormen, uitrijken van lokale SIM kaarten aan frequente zakenreizigers, overstappen naar een andere operator etc. Ezwim Business Intelligence geeft bedrijven het vertrouwen dat zij op het juiste prijsplan bij de juiste operators zitten en niet te veel betalen voor hun telecom services.

De belangrijkste voordelen van Ezwim Business Intelligence:
* Diepgaande analyses - Naast factuurcontrole biedt Ezwim Business Intelligence de mogelijkheid om telecom budgetten te optimaliseren door diverse scenario's door te rekenen; hierdoor kan bijvoorbeeld het effect van het omzetten naar alternatieve abonnementsvormen en de financiele impact van het overstappen naar een andere operator nauwkeurig onderzocht worden. De analyse biedt inzichten op alle niveaus van de organisatie: totale telecomkosten, gebruikers-niveau tot op het niveau van de call detail records.
* Analyse van complexe abonnementsvormen - Ezwim Business Intelligence is in staat complexe facturen te analyseren waarin elementen voorkomen zoals bedrijfsbundels, voordeelmodules, onderling bellen etc. De electronische factuur kan handmatig of via internet worden ingeladen.

* Alle telecomdiensten - Alle zakelijke telecomdiensten (vast en mobiel) kunnen geanalyseerd worden.

* Internationale analyses - Ezwim Business Intelligence is in staat om electronische facturen te analyseren van alle grote operators wereldwijd en is hierdoor uitermate geschikt voor internationale organisaties.

* Geïntegreerd platform - Ezwim Business Intelligence gebruikt dezelfde infrastructuur en databases als andere Ezwim produkten en is hierdoor volledig geïntegreerd.

* Zakelijke cloud service - Ezwim Business Intelligence is toegankelijk via het Internet en binnen twee weken operationeel.
* Krachtige verkoopmiddel voor operators, telecom consultants, MVNO's en resellers - Het produkt toont prospects en klanten het daadwerkelijke financiële voordeel van de ene operator versus de andere. Dit biedt een krachtig en overtuigend verkoopargument.

"Ezwim heeft een robuust platform gecreëerd waarmee bedrijven telecom wererldwijd kunnen optimaliseren", zegt Terry Suttles, Senior Partner van de Value Sourcing Group en voormalig Group Consulting Vice President van META Group Consulting. "Door middel van een grondige analyse kunnen bedrijven belangrijke besparingen realiseren. Wat traditioneel een extreem complex en handmatig proces voor bedrijven was, kan nu op regelmatige basis gedaan worden waardoor het maximale uit telecombudgetten gehaald kan worden."

"Met Ezwim Business Intelligence voorziet Ezwim in een belangrijke behoefte in de telecom management markt," zegt Hein Remmen, Product Manager van Ezwim. "Traditionele tools bieden geen diepgaande analyse; Ezwim Business Intelligence controleert niet alleen of de rekening correct is, het is tevens in staat nauwkeurig de impact te berekenen van bijvoorbeeld het overschakelen naar een ander prijsplan of operator. Dit stelt bedrijven in staat telecombudgetten optimaal in te zetten en geld te besparen, ik geloof dat dit produkt de manier waarop bedrijven hun telecom beheren fundamenteel zal veranderen."

"Telecomkosten beheersen is een belangrijke prioriteit voor een groeiend aantal bedrijven," zegt Ron van Valkengoed, Managing Director van Ezwim. "Met Ezwim Business Intelligence kijgen bedrijven toegang tot de meest geavanceerde Business Intelligence tools beschikbaar in de markt, dit helpt bedrijven om steviger in het zadel te zitten in de onderhandelingen met operators en belangrijke kosten te besparen."

Beschikbaarheid
De Ezwim Business Case Generator zal per 15 mei 2010 beschikbaar zijn voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Over Ezwim

Ezwim is europees marktleider in telecom management cloud computing diensten voor bedrijven en operators. De Ezwim Telecom Management Suite, beschikbaar via http://www.ezwim.com, biedt een complete portfolio van telecom management applicaties om telecomuitgaven inzichtelijk en beheersbaar te maken voor zowel internationaal, als lokaal opererende bedrijven. Ezwim produkten en diensten leiden tot substantiële besparingen van telecomuitgaven en grotere efficiency van de telecomprocessen en laat klanten profiteren van de voordelen van cloud computing.

Boekel De Nerée

"We hebben voor Ezwim gekozen omdat zij de kennis, technologie en services in huis hebben die Boekel De Nerée nodig heeft om volledige controle te krijgen over haar telecomuitgaven. Ik ben blij met professionele niveau van het Ezwim-team en hun gedreven aanpak om de gestelde doelen binnen het strakke tijdschema te halen."

Marion van Beurden, Boekel De Nerée