Gemeente Dongen

Groeten uit Dongen; het verleden zichtbaar gemaakt

Publicatiedatum: 12-5-2010

Schoenfabrikanten Ligtenberg, leerlooierijen, Sint Laurentiuskerk, de gemeenteraad, kermis, de Coca Colafabriek, boerderijen, de Dongensche Wielrijders-Vereeniging, de Hoge Ham, Pensionaat voor meisjes van de zusters Franciscanessen, seniorenkapel, Wilhelminakanaal, Huize St. Elisabeth, Villa Vredeoord, burgemeester Dosker, Katholieke Vrouwen Organisatie (KVO), 's Gravenmoer bij Dongen.

Begrippen die we nu nog kennen, en de generaties na ons ook. Want Heemkundekring de Heerlyckheit Dongen heeft de laatste jaren hard gewerkt om de gedigitaliseerde foto's op de website van Regionaal Archief Tilburg te beschrijven. Dit archief beheert de archieven van de gemeente Dongen. De fotocollectie van Dongen en ´s Gravenmoer is geheel gedigitaliseerd en via de website in te zien. In totaal gaat het om ongeveer 2.500 foto´s.

Presentatie
Op Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei, krijgt een en ander een feestelijk tintje. De Heemkundekring zal een selectie uit de historische foto's laten zien, vooral om te tonen hoe het was en hoe het is. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst draagt de historische fotos op maandag 24 mei om 13.00 uur symbolisch over aan de inventaris van de Heemkundekring. De locatie wordt nog nader bepaald. Deze zal via www.dongen.nl bekend gemaakt worden.

Verrassend Dongen
De fotopresentatie maakt deel uit van Verrassend Dongen, de dag waarop het toeristisch seizoen in de gemeente Dongen van start gaat. Zon twintig bedrijven houden op Tweede Pinksterdag open huis en u kunt proeven, ervaren, bewonderen en bekijken. Meer weten? Kijk dan op www.verrassend-dongen.nl.

Meedoen?
U kunt Regionaal Archief Tilburg helpen om het Dongense verleden vast te leggen. Via de website www.regionaalarchieftilburg.nl kunt u uw kennis bij de foto´s met ons delen. Als u weet wie een bepaalde persoon is, of wie in een huis heeft gewoond, laat u het ons dan weten. Zo helpt u ons het verleden weer levend te maken. Meedoen? Kijk op www.regionaalarchieftilburg.nl en ga naar BeeldOnline.