Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht, 12-05-2010

Auto in brand

UTRECHT Op de Koolstraat brandde in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 mei een auto volledig uit. De politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de brand stond op de Koolstraat. Ter plaatse was de brandweer druk bezig de brand te blussen. Uiteindelijk is de auto volledig uitgebrand. Uit verklaringen van verschillende getuigen en eerste politieonderzoek werd duidelijk dat de auto in de brand gestoken was.

Het betreft een auto met Pools kenteken. De auto zou volgens diverse omwonenden al een half jaar niet meer verplaatst zijn. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Straatrover door burgers gepakt

UTRECHT Dinsdagmiddag kon door goed optreden van twee burgers een man worden aangehouden nadat hij een bejaarde vrouw had beroofd.

Een 83-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 17.25 uur op de Zevenwouden. Toen de vrouw naar haar auto liep en in wilde stappen, werd plotseling door en man haar tas van haar schouder getrokken. De vrouw begon te gillen en rende achter de verdachte aan. Een 23-jarige man die in de omgeving fietste kwam de haar te hulp en zette de achtervolging in. Ook een 51-jarige man uit Utrecht schoot te hulp.

De twee mannen zagen kans de verdachte te achterhalen en hem te overmeesteren. In afwachting van de inmiddels gewaarschuwde politie werd de 21-jarige verdachte uit Utrecht door het tweetal onder controle gehouden. De politie heeft de Utrechter aangehouden en op het bureau ingesloten. De politie prijst de twee mannen die de vrouw te hulp kwamen voor hun snelle en doortastende optreden.

Auto te water, man gered van verdrinkingsdood

UTRECHT Door heldhaftig optreden van vier mannen kon dinsdagavond een slachtoffer die met zijn auto te water was geraakt van de verdrinkingdood worden gered.

Een 57-jarige man uit Rotterdam reed omstreeks 18.25 uur met zijn auto over de Rijksweg A12. Ter hoogte van de Parallelbaan met de Rijksweg A2 werd de man onwel en verloor de macht over zijn stuur. Hierdoor kwam zijn auto aan de zijkant van de weg in het water terecht. De auto kwam nagenoeg helemaal onder water te staan. Meerdere personen zagen het ongeluk gebeuren en schoten de man te hulp. Omdat de auto voor het overgrote deel in het water lag, werd een ruit ingeslagen om zo het slachtoffer te bevrijden.

Toen dit niet direct lukte sprongen vier mannen, een man van 21, twee mannen van 26 en een 37-jarige man in het water. Het vijftal kon nog net op tijd het slachtoffer uit de auto trekken en voorkomen dat hij zou verdrinken. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar hield geen letsel aan zijn aanrijding over. De politie is zeer te spreken over het heldhaftige optreden van de vier mannen. Het viertal heeft voorkomen dat de man zou verdrinken.

Opgeven valse naam

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij een valse naam opgaf toen hij werd gecontroleerd.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 20.05 uur een automobilist op t Goylaan niet handsfree bellen. De 22-jarige man uit Utrecht werd aan de kant gezet en gecontroleerd. De Utrechter overhandigden de agenten een rijbewijs. De foto op het rijbewijs kwam onvoldoende overeen met de man zelf. De agenten vertrouwden het niet en namen de Utrechter mee naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij de gegevens van zijn broer had opgegeven. Dit had hij gedaan omdat hij niet mocht autorijden en nog een boete had openstaan.

Straatroof

UTRECHT Op het Thomas a Kempisplantsoen vond dinsdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 27-jarige vrouw uit Utrecht fietste rond 20.10 uur over het Thomas a Kempisplantsoen. Plotseling werd zij door twee jongens op een scooter voorbijgereden. De passagier op de scooter trok in het voorbijrijden de tas van haar schouder. De verdachten reden weg in de richting van Zuilen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.