Ben Knüppe volgt Joost Kuiper op als curator bij DSB Bank

12/05/2010 10:16

Huijskens Communications

Wognum, 12 mei 2010 - De Amsterdamse Rechtbank heeft gisteren besloten om Joost Kuiper op eigen verzoek met ingang van 1 juni 2010 ontslag te verlenen en om met onmiddellijke ingang Ben Knüppe te benoemen als curator bij DSB Bank. Mr. Knüppe was na zijn loopbaan als advocaat bestuursvoorzitter van Dexia Bank Nederland.

Voormalig ABN Amro-bestuurder Joost Kuiper heeft te kennen gegeven zijn verantwoordelijkheid als curator te willen beëindigen. "Na de eerste periode ligt de nadruk in het faillissement thans meer op juridische dan op bancaire zaken, waarbij mijn expertise minder aansluit," aldus Kuiper. Joost Kuiper zal als adviseur tot september 2010 een aantal lopende zaken voor de boedel afronden.

Rutger Schimmelpenninck: "Met hulp van Joost hebben we de bank kunnen stabiliseren in het afgelopen half jaar. Ik verheug me er op het meer juridische werk dat voor ons ligt samen met Ben Knüppe te doen. Ik ken hem als mede curator van Fokker zeer goed. Zijn ervaring met zorgplicht en massaschade komt goed van pas bij de afwikkeling van DSB Bank."

Ben F. M. Knüppe (1952) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. Hij was van 1977 tot 2004 advocaat bij onder meer AKD te Rotterdam, en trad veelvuldig op als adviseur, bewindvoerder, of curator van bedrijven in moeilijkheden..

Daarna was Ben Knüppe CEO van Dexia Bank Nederland N.V. Naast deze managementfunctie is hij actief als gastdocent en adviseur, met name op het gebied van toezicht, massaschade en bedrijfsjuridische vraagstukken. Bovendien vervult hij diverse nevenfuncties.