T-Mobile boekt solide resultaat in eerste kwartaal 2010.

12/05/2010 10:22

T-Mobile


- Operationeel resultaat stijgt fors.


- Abonneebestand groeit met 6,4%.


- Toename in datagebruik én belminuten zet stevig door.

T-Mobile boekte een solide operationeel resultaat in het eerste kwartaal van 2010. Bij een vrijwel gelijk gebleven omzet van 442 miljoen euro steeg de EBITDA met 59,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 102 miljoen euro. Het abonneebestand liet een groei zien van 6,4%. Het gebruik van mobiel internet verdubbelde ten opzichte van een jaar geleden naar 55 Terabyte per week in het eerste kwartaal van 2010. De gemiddelde besteding per gebruiker (ARPU) steeg ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar van 22 naar 27 euro per maand. Hiervan is het aandeel 'non voice' ook gestegen naar 27%.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur bij T-Mobile in Nederland: 'De groei van het aantal abonnees is mede het gevolg van de introductie van het nieuwe Relax. Met dit prijsplan is T-Mobile uniek in de markt. We rekenen af per seconde, hanteren zeer voordelige tarieven en de belminuten en sms'jes blijven onbeperkt houdbaar. Dat maakt Relax voor klanten heel transparant en aantrekkelijk. Naast de groei van het dataverkeer, zien wij tegen de trend in de markt in een stijging in het aantal belminuten. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is het uitgaande belverkeer zelfs met 5% toegenomen.'

Blijvend investeren in netwerkcapaciteit

T-Mobile speelt voortdurend in op de explosieve groei van het dataverkeer door blijvend fors te investeren in de verdere uitbreiding van haar 2G en 3G netwerken. Momenteel breidt T-Mobile het aantal antenne installaties in haar kwalitatief hoogwaardige 3G netwerk nog eens uit met 30%. Bovendien verdubbelt T-Mobile in 2010 de totale capaciteit van haar 3G netwerk. Onlangs wist T-Mobile Netherlands een licentie te verwerven in de 2,6 GHz veiling, waarmee wordt voorbereid op LTE, de technische opvolger voor mobiel breedband via 3G.

Over T-Mobile in Nederland

4,4 miljoen consumenten en zakelijke gebruikers in Nederland maken gebruik van de mobiele oplossingen van T-Mobile (per 1 april 2010). In 2009 had T-Mobile een jaaromzet van 1,807 miljard euro. T-Mobile Netherlands BV is onderdeel van Deutsche Telekom AG, een van de leidende communicatie ondernemingen in de wereld. T-Mobile beschikt over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten. Dit mobiele netwerk behoort op het gebied van kwaliteit, bereikbaarheid en snelheid bovendien tot de beste en meest innovatieve netwerken van Europa. In 2009 won T-Mobile hiervoor de Gouden Steeksleutel van Tweakers.net voor beste mobiele operator.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.t-mobile.nl