Gemeente De Marne


Samen keuzes maken voor een krachtig De Marne

Aan: alle inwoners van de gemeente De Marne

De gemeente De Marne staat voor een grote financiële en organisatorische ombuigingsoperatie. De gemeenteraad heeft hierover op 16 februari 2010 een eerste besluit genomen. Dit besluit wordt nader uitgewerkt in een nieuwe visie op de rol van de gemeentelijke organisatie en haar takenpakket. De Marne moet de komende jaren bezuinigen. Wij vinden het van groot belang dat burgers, bedrijven en maatschappelijke partijen actief meedenken en meepraten over de nieuwe rol van de gemeente en de betekenis daarvan voor de onderlinge verhoudingen en verantwoordelijkheden.

Als gemeentebestuur nodigen wij u als inwoner van harte uit om samen met ons keuzes te maken voor een krachtig De Marne. U kunt uw betrokkenheid ondermeer tonen door deel te nemen aan een schriftelijke enquête over de bezuinigingsopgaven. Deze bondige enquête kunt u invullen via de website van de gemeente De Marne, www.demarne.nl . Vervolgens klikt u op de rode button met de titel 'Samen keuzes maken voor een krachtig De Marne'. Deze enquête helpt ons een beeld te krijgen van mogelijke bezuinigingen. Gemeentelijke bijdragen aan voorzieningen zijn niet langer vanzelfsprekend en staan ter discussie. Ook onderzoeken wij of er op bepaalde terreinen op een andere en goedkopere wijze gewerkt kan worden.
Naast de enquête organiseren wij in de loop van de maand mei een viertal werkateliers met diverse betrokken partijen om verder te spreken over dit onderwerp. Het gaat ondermeer om de volgende geledingen: onderwijs, kinderopvang, cultuur, sport, welzijn en bedrijvigheid.

Uw inbreng aan de discussie over bezuinigingen stellen wij zeer op prijs. Uiteindelijk gaat het erom om samen keuzes te maken voor een krachtig De Marne!

Alvast dank voor uw medewerking.

Het college van burgemeester en wethouders van De Marne

Leens, 12 mei 2010.