Politie Gelderland-Midden

Twee gewonden bij frontale botsing Arnhem

Publicatiedatum: 12-5-2010 10:45:47

ARNHEM - Bij een frontale botsing tussen twee auto's op de Amsterdamsweg in Arnhem zijn vanochtend, woensdag 12 mei, twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde even na half negen ter hoogte van de kruising met de Dreijenseweg en de Harderwijkerweg toen een 45-jarige vrouw uit Zetten met een personenbusje, komende uit de richting Ede, door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam. Daarbij kwam ze frontaal in botsing met een tegenligger, een 36-jarige vrouw uit Arnhem. Beide bestuursters liepen daarbij letsel op.

Black-out
De Zettense had tegenover de politie verklaard een `black-out' te hebben gehad, waarbij ze de macht over het stuur verloor en via de middenberm op de verkeerde weghelft terecht kwam. Het busje waarin ze reed kwam door de botsing op zijn kant terecht. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---