Politie Drenthe

Woensdag 12 mei 2010

Provincie Drenthe, 12-05-2010

Man gewond na aanrijding
EMMEN Een 25-jarige man uit Emmen raakte dinsdagmorgen licht gewond bij een aanrijding op de Ermerweg in Emmen. De man reed vanaf de Noordbargerstraat de Ermerweg op. Een 77-jarige man uit Emmen reed vanaf de Wilhelminastraat naar de Noordbargerstraat. Deze moest daarbij de Ermerweg oversteken. De 25-jarige man zag de 77-jarige bestuurder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De voertuigen raakten beschadigd. De 25-jarige bestuurder raakte licht gewond doordat hij met zijn gezicht op het stuur botste.

Rijbewijs ingevorderd na doorrijden na aanrijding COEVORDEN De politie heeft dinsdagmiddag een 71-jarige man aangehouden op de N34 wegens het doorrijden na een aanrijding. De man zou op de N34 bij de afrit nabij Coevorden hebben gekeerd op de weg. Een tegenligger die uit de richting van Emmen kwam, kon niet meer op tijd remmen, waardoor een aanrijding ontstond. Beide voertuigen hadden aanzienlijke schade. De bestuurder reed echter door. Een alerte getuige is achter de 71-jarige man aangereden en heeft op de oprit bij Gramsbergen op de N34 de autosleutels van de bestuurder afgenomen. Dit om nog meer gevaarlijke situaties te voorkomen. De agenten hebben de 71-jarige man meegenomen naar het bureau. Deze verklaarde niets van het ongeval te hebben vernomen. Hij was de weg kwijt en had daarom gekeerd op de weg. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Winkeldief aangehouden
ASSEN Een 14-jarige jongen uit Assen is dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Kleuvenstee. Hij zou een blikje cola hebben weggenomen zonder te betalen. De jongen is na verhoor heengezonden. Hij gaat het Halt-traject in.

Rijden zonder rijbewijs
HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagavond een 29-jarige man uit Heerlen aangehouden op de Tandarts Schipperstraat wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee verdachten in vrijheid gesteld
ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag twee verdachten, die zaterdagmiddag zijn aangehouden aan het Kanaal, in vrijheid gesteld. De twee mannen werden aangehouden op verdenking van geweldpleging in een woning in Assen. Ze zouden verhaal hebben gehaald bij een betrokkene van het incident van afgelopen vrijdag. Op vrijdag zijn drie mannen gewond geraakt bij een steekpartij in het centrum van Assen. De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagmiddag twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij dit incident.Het gaat om twee mannen van 21 jaar afkomstig uit Assen. Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag bekend gemaakt dat de rechter-commissaris van de rechtbank in Assen deze twee mannen in bewaring heeft gesteld. Het onderzoek is in volle gang en zal moeten uitwijzen wat de aanleiding is geweest van de steekpartij.

Getuigen van diefstal paard gezocht
WAPSERVEEN Een 43-jarige man uit Wapserveen doet aangifte van diefstal van zijn paard. Het gaat om een paard van twee jaar oud dat in een wei aan de Butenweg in Wapserveen stond. De eigenaar heeft het dier voor het laatst gezien op vrijdag 7 mei rond 10.00 uur. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Auto in beslag genomen

ASSEN Dinsdagavond heeft de politie een auto in beslag genomen aan de Oosterparallelweg in Assen. De 34-jarige bestuurder uit Grolloo reed met zijn familie in een auto met overduidelijke gebreken, waaronder een platte rechterachterband en een ontbrekende zijspiegel. De APK van de auto was vervallen en de bestuurder had geen geldig rijbewijs. Het voertuig is weggesleept en de bestuurder en zijn familie konden hun weg vervolgen met het openbaar vervoer en een proces-verbaal op zak.

Verwarde jongen mee naar bureau

ASSEN Dinsdagavond vond een ruzie in de relationele sfeer plaats tussen een vijftal personen op de kruising Scheldestraat en Vechtstraat in Assen. De gealarmeerde politie trof ter plaatse een zichtbaar verwarde 19-jarige inwoner uit Groningen aan. Zij hebben de jongeman meegenomen naar het bureau aan de Balkengracht ter beoordeling van een GGD-arts.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.