Politie Groningen

Woensdag 12 mei 2010

Provincie Groningen, 12-05-2010

Politie waarschuwt voor Engelse asfalteerder

VEENDAM Bij de politie melden zich bewoners die in Veendam en omgeving te maken hebben gehad met Engels sprekende personen in oranje werkkleding. De mannen vertellen dat ze met straatwerkzaamheden bezig zijn. In eerdere gevallen wilden zij daarbij een afspraak met de bewoner maken en in het algemeen bieden zij straatreparaties als dienst aan. Achteraf blijkt de rekening van de werkzaamheden vaak hoger te zijn dan van te voren is afgesproken. De politie waarschuwt dan ook voor deze Engelse asfalteerders en adviseert niet met hen in zee te gaan.

Vermiste tiener bijt agent

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige inwoner van Veendam aangehouden in een woning in haar woonplaats. De tiener was als vermist opgegeven en werd na een tip in een woning van een bekende aangetroffen. Op het verzoek van de ouders en de hulpverlening werd de 17-jarige door de agenten meegenomen. Dit ging niet zonder slag of stoot. De jonge vrouw werd plots erg agressief en beet een van de agenten in zijn hand. Ook probeerde zij de agenten te trappen. De politie sloeg haar in de boeien. Tegen de verdacht wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt. Regiopolitie Groningen tolereert geweld tegen agenten niet. De politieman liep een gezwollen hand op en moest bij de dokterspost aan zijn verwonding worden behandeld.

Man door nog onbekende mishandeld

GRONINGEN Een 19-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht op de Peperstraat in Groningen mishandeld. De jongen stond samen met een 19-jarige vriend op straat. De vriend sprak een nog onbekende man op een brommer aan. Hij vertelde naar eigen zeggen dat hij de bewuste brommer wel wilde kopen. De bestuurder werd daarop erg kwaad en sloeg het 19-jarige slachtoffer (de vriend van de man die de bromfietser aansprak) in het gezicht. Toegesnelde agenten zagen dat laatstgenoemde een bebloede neus had. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in. De dader van de mishandeling is nog voortvluchtig.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 36-jarige man uit Groningen meegenomen naar het politiebureau voor winkeldiefstal. De dief viel in een supermarkt in Helpman door de mand door zijn nerveuze gedrag. Het personeel van de winkel aan het Helperplein zag dat de man meerdere artikelen onder zijn jas stopte. Hij bleek onder andere cosmetische goederen t.w.v. ruim 200 euro bij zich te hebben. Ondanks dat de man de goederen onder zijn jas had gestopt vertelde hij de agenten dat hij wel van plan was af te rekenen. Tegen hem is proces-verbaal voor winkeldiefstal opgemaakt. Van de winkel kreeg hij een ontzegging voor de duur van een jaar.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen op snelheid.

* Nieuwe Pekela, Doorsneeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 223, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Grootegast, N388 Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 896, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Uithuizen, N46 Eemshavenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 511, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Groningen, N46 Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1770, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Hoogkerk, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2750, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 656, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1298, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1545, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Veendam, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1587, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.