Gemeente Nieuwegein

woensdag, 12 mei 2010

NIEUWE OMLEIDING ST. ANTONIUS ZIEKENHUIS

Omleiding St. Antonius Ziekenhuis Wegens werkzaamheden aan de Zuidstedeweg geldt een nieuwe omleiding voor verkeer vanuit de richting Houten naar het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen, is het noodzakelijk dat bezoekers van het ziekenhuis zich aan de omleiding houden. De omleiding geldt tot eind mei.

Vanuit Houten altijd omleiding "H"

Bezoekers uit de richting Houten kunnen vanaf de Zuidstedeweg niet linksaf slaan naar de Koekoekslaan. Dit verkeer dient de omleidingborden "H" te volgen. Deze omleiding leidt rechtsaf de Voorstede op om via de Nachtwachtstede en Doorslag bij de ingang van de parkeergarage van het ziekenhuis te komen. Automobilisten die de omleiding bij de Voorstede over het hoofd hebben gezien, kunnen ter hoogte van de kruising met de Koekoekslaan opnieuw de omleiding "H" volgen. Deze leidt via de Kapittelstede en Weverstede naar het ziekenhuis.

Gevaarlijke situatie door negeren omleiding

Doordat automobilisten de omleiding negeren en proberen via de Koekoekslaan het ziekenhuis te bereiken, ontstaan gevaarlijke situaties. Deze doorgang is niet mogelijk en auto's dreigen daardoor stil te komen te staan op de tramovergang.

Vanuit IJsselstein/A2 via Koekoekslaan

Verkeer uit de richting IJsselstein/A2 kan wel gebruik maken van de Koekoekslaan. De afrit in het Zuidstedeviaduct is tot eind mei gesloten en kan niet gebruikt worden om het ziekenhuis te bereiken.

Route van en naar de binnenstad

Verkeer uit de binnenstad richting Houten dient de Kapittelstede te gebruiken. Verkeer uit de richting IJsselstein/A2 dient tevens gebruik te maken van de Kapittelstede om de binnenstad te bereiken.

Meer informatie

De omleiding vindt plaats in het kader van de reconstructie Zuidstedeweg. Voor meer informatie over de werkzaamheden en de toekomstige situatie op de Zuidstedeweg kunt u kijken op www.nieuwegein.nl/zuidstedeweg


---

---