Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Werkzaamheden Margraten (N278) naderen hun einde

Ook wordt gestart met de werkzaamheden in de Pastoor Brouwersstraat ter hoogte van het kruispunt met de stoplichten in Margraten. De Pastoor Brouwerstraat is hierdoor tijdelijk niet meer te gebruiken om Margraten in en uit te rijden. Verkeer dat in de kern van Margraten moet zijn of deze wil verlaten, kan gebruik maken van de toegang via het Burgemeester Ronckersplein. De werkzaamheden in deze fase duren tot 28 mei aanstaande.

Vrachtverkeer dat het industrieterrein Aan de Fremme richting Valkenburg wil verlaten, kan dat doen via de Heiligerweg. Deze heeft tijdens de gehele uitvoeringsduur verkeer van en naar Aan de Fremme afgewikkeld middels verkeerslichten. De Heiligerweg zal vanaf maandag 17 mei als éénrichtingsweg worden aangeduid (richting Valkenburg). Vrachtverkeer komende uit de richting Valkenburg kan via de Holstraat het industrieterrein bereiken.

Hoewel de N278 in Margraten voor het verkeer open is wordt doorgaand verkeer geadviseerd om gebruik te maken van de aangegeven omleidingsroutes. Door de werkzaamheden en de ingestelde doorgangsregeling ter plaatse van het kruispunt zal bij een groot aanbod van verkeer (met name in de spitsuren) voor de stoplichten file-vorming optreden.

Na 28 mei moeten de Sterre der Zeestraat en het gedeelte Termaar tot even voorbij het Balkanrestaurant nog worden aangepakt. Hier vinden geen rioleringswerkzaamheden plaats, maar 'enkel' opbreek-, bestratings- en asfalteringswerkzaamheden. De slechte huisaansluitingen op de bestaande riolering worden vervangen. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden ca. eind juni gereed.

12-5-2010 10:52