Waardebehoud van woningen moet kernpunt zijn in tijden van recessie

12/05/2010 11:25

Bouwend Nederland

Waardebehoud van woningen moet het kernpunt zijn in tijden van recessie

Bouwend Nederland acht het van groot belang dat de stagnerende woningmarkt integraal wordt bekeken. Dat wil zeggen dat niet alleen de koopsector, maar ook de huursector onder de loep moet worden genomen.

Heroverweging Wonen

De ambtelijke werkgroep Heroverweging Wonen heeft verzuimd de maatschappelijke en economische gevolgen te betrekken bij haar bezuinigingsvoorstellen. Ook het effect op de werking van de woningmarkt is onvolledig in beeld gebracht. Terwijl juist op dit beleidsterrein een integrale visie van het allergrootste belang is.

Bouwend Nederland is daar bezorgd over. Want alle door de werkgroep uitgewerkte bezuinigingsscenario's hebben zeer nadelige gevolgen, voor de woningmarkt in het algemeen en de koopsector in het bijzonder. En juist die gevolgen blijven grotendeels buiten beeld. De keuze om bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek te beperken of af te schaffen lijkt dan ook vooral een inkomenspolitieke overweging. Met het beter willen laten functioneren van de woningmarkt heeft het in ieder geval weinig te maken, aldus Bouwend Nederland.





http://www.bouwendnederland.nl/web/Pers/persmap/pages/default.aspx


Noot voor de redactie:

Om u van dienst te zijn, heeft Bouwend Nederland een uitgebreide persmap over de woningmarkt samengesteld. In die persmap vindt u naast persberichten, ook statistieken van de Nederlandse woningmarkt door de jaren heen en enkele vergelijkingen met landen om ons heen.


Noot voor de redactie,