Gemeente Aalten


Vervolg op `Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2009'

Aanvragen indienen nog niet mogelijk

De laatste twee maanden hebben in de regionale kranten verscheidene berichten gestaan over een vervolgregeling op de `Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2009'. De inhoud van deze artikelen komt uit provinciale persberichten. In 2009 zijn op basis van deze regeling aan eigenaren/bewoners van bestaande woningen subsidies verstrekt voor energiemaatregelen.

Voor een aantal mensen zijn de nieuwe publicaties al aanleiding geweest een nieuwe aanvraag in te dienen, waarvoor de formulieren van 2009 zijn gebruikt. Dit heeft echter geen zin! De gemeente Aalten heeft, evenals de andere Achterhoekse gemeenten, nog geen besluit ontvangen dat de gelden door de provincie Gelderland worden toegekend. Pas na ontvangst van een positief besluit van de provincie kunnen wij een nieuwe regeling opzetten met daaraan gekoppeld de benodigde formulieren. Aanvragen in het kader van de `Subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2009' worden dan ook niet meer in behandeling genomen.

Zodra we het besluit van de provincie hebben ontvangen en bekend is aan welke voorwaarden een aanvraag moet voldoen, zullen we u dit laten weten via deze gemeentepagina's. Ook zal dan een (nieuw) formulier 2010 voor de nieuwe verordening worden vastgesteld dat gebruikt kan worden bij de aanvraag.

Wij houden u op de hoogte.