Ingezonden persbericht


Persbericht
Zoetermeer, 12 mei 20010

Belangrijke stap in aandacht voor transportcriminaliteit Landelijke officier van justitie transportcriminaliteit aangesteld

Transport en Logistiek Nederland (TLN), TAPA (Transported Asset Protection Association) en verladersorganisatie EVO reageren verheugd op de aanstelling van de landelijk officier, mr. O.J. Beckers. Het College van procureurs-generaal heeft de landelijk officier van justitie aangesteld om de bestrijding van transporcriminaliteit te coördineren.

De organisaties geven aan dat het probleem van transportcriminaliteit na jarenlang aandringen bij politiek en overheid eindelijk wordt erkend en dat er nu belangrijke stappen worden gezet in de bestrijding van de al jaren toenemende problematiek. De aanstelling van de landelijk officier is een duidelijk signaal dat de aanpak van transportcriminaliteit serieus wordt genomen.

Onder transportcriminaliteit valt ladingdiefstal of de diefstal van complete voertuigen of delen daarvan. De landelijke coördinerend officier is de centrale functionaris en het aanspreekpunt voor het onderwerp transportcriminaliteit voor het Openbaar Ministerie, de politie, de transport- en logistieke sector en de verzekeraars. De officier van justitie is per 1 mei 2010 voor de duur van twee jaar aangesteld.

Het verladend en vervoerend bedrijfsleven leidt jaarlijks ruim 350 miljoen euro schade als gevolg van ladingdiefstal. Vandaar dat zij al jaren hameren op een landelijke aanpak van de transportcriminaliteit. Met het aanstellen van de officier van justitie wordt aan die wensen tegemoet gekomen.



Ingezonden persbericht