Vrije Universiteit Amsterdam

12 mei 2010

VU-nieuwbouw bereikt hoogste punt

Op 11 mei is het hoogste punt bereikt van Initium, het nieuwe gebouw in aanbouw van de Vrije Universiteit aan de Buitenveldertselaan.

De realisatie van Initium is een belangrijke stap in het creëren van voldoende ruimte voor onderwijs en onderzoek op de VU-campus. De VU groeit en daarmee groeit het ruimtegebrek op de VU-Campus. De VU heeft plannen voor het bouwen van een totaal nieuwe, levendige, eigentijdse campus op de Zuidas. Dit levert op korte termijn nog geen extra ruimte op. Om toch snel over meer ruimte voor het onderwijs en onderzoek van de VU te kunnen beschikken wordt Initium gebouwd.

Initium is een multifunctioneel gebouw van 10.000 m2 met ongeveer 325 nieuwe werkplekken en onderwijsruimten, waaronder een grote collegezaal met 550 stoelen, 8 werkgroepruimten voor onderwijs, tevens inzetbaar als multifunctionele tentamenruimte, en 165 computerplekken. In Initium worden de Faculteit Rechtsgeleerdheid en het onderzoeksinstituut NSCR gehuisvest. De Faculteit Rechten gaat in Initium werken in een vernieuwend, flexibel werkconcept, dat samenwerking faciliteert en ontmoeting en kennisuitwisseling stimuleert. Vanaf januari 2011 is het gebouw in gebruik.

Zaterdag 5 juni kan het publiek tussen 10 en 16 uur een kijkje nemen in Initium, tijdens de Dag van de Bouw. Meer info op de website van Dag van de Bouw en de Vrije Universiteit.