Gemeente Hilversum

Persbericht: Bemiddeling Podium de Vorstin

publicatiedatum: woensdag 12 mei 2010
Viswedstrijd

De heer Atze Sytsma wordt de door de gemeente aangeboden bemiddelaar bij Podium de Vorstin. Problemen bij de organisatie die de voorbereidingen van de activiteiten en de opening van De Vorstin kunnen vertragen of in gevaar brengen wil de gemeente zo spoedig mogelijk opgelost zien. Om die reden biedt de gemeente de bemiddeling aan als smeerolie voor de organisatie. De heer Sytsma zal met onmiddellijke ingang starten met zijn werkzaamheden.

Het aanbod van de gemeente voor de bemiddeling geldt één maand. Sytsma rondt dus uiterlijk over een maand zijn werkzaamheden af met een rapportage, die hij aanbiedt aan het bestuur van De Vorstin. De gemeente ontvangt gelijktijdig een afschrift van de rapportage.

Atze Sytsma heeft veel ervaring opgedaan in verschillende functies in de culturele sector. Zo was hij onder meer in de jaren 2008-2010 directeur ad interim van het Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Daarnaast heeft hij door de jaren heen functies vervuld in besturen van diverse organisaties waaronder het Nationaal JeugdOrkest Amsterdam. Afgelopen maart ontstonden problemen binnen de organisatie van De Vorstin. Dit resulteerde ondermeer in een niet verlengd contract van de directie. Het vertrouwen tussen bestuur, personeel en vrijwilligers van de stichting kwam vervolgens onder zware druk te staan. Hierop heeft de wethouder cultuur toegezegd een bemiddelaar te zoeken en aan te bieden