Gemeente Hilversum

Havenkwartier krijgt tweede ster Veilig Ondernemen

publicatiedatum: woensdag 12 mei 2010

Het bedrijventerrein Havenkwartier heeft een tweede ster voor het "Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen" (KVO-B) behaald. Mevrouw A. van Leeuwen van MKB-Nederland zal het bijbehorende certificaat op woensdag 12 mei uitreiken aan burgermeester Ernst Bakker, wethouder Jan Rensen en vertegenwoordigers in de werkgroep KVO Havenkwartier van ondernemers, brandweer, politie en het Regionaal Platvorm Criminaliteitsbestrijding. De bijeenkomst vindt plaats in het raadhuis Hilversum en begint om 14.00 uur.

Samenwerking
Het KVO voor bedrijventerreinen biedt landelijk een gestructureerde manier om de samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen tot stand te brengen. Uiteraard met als belangrijkste doel om een bedrijventerrein leefbaar en veilig te krijgen en te houden. Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen doorlopen zijn, zoals een veiligheidsanalyse, een plan van aanpak en een samenwerkingsovereenkomst. In 2007 behaalde het Havenkwartier de eerste ster en nu dan weer een certificaat.

Schoner, veiliger
De afgelopen jaren hebben alle disciplines hard gewerkt aan het schoner en veiliger maken van het bedrijventerrein Havenkwartier. Met het oog daarop zijn ondernemers geënquêteerd. Het groenonderhoud en de uitstraling van panden zijn verbeterd, het parkeren van vrachtwagens is beter geregeld, wrakken zijn verwijderd en het probleem van zwerfvuil is aangepakt. De samenwerking is zeer goed en werpt haar vruchten af.

Mijlpaal
Momenteel wordt ook het Masterplan Havenkwartier van de gemeente Hilversum uitgevoerd. In het Masterplan zijn diverse maatregelen en projecten opgenomen. De uitvoering vindt in nauw overleg met de ondernemers plaats. Het behalen van de tweede ster is ook in het kader van het Masterplan een belangrijke mijlpaal. Het KVO-B is een direct gevolg van afspraken die MKB-Nederland, VNO-NCW, de verzekeraars en de ministeries van EZ, Justitie en Binnenlandse Zaken in 2000 hebben gemaakt. MKB-Nederland heeft, op verzoek van het ministerie van Justitie, een coördinerende rol en helpt veel bedrijventerreinen op weg naar de certificaten.