Gemeente Zijpe


Regionaal jongerenwerk in de gemeente Zijpe
Kop jongerenwerk

Weet u wat âoudkij m.n.v.â betekent? De bovenstaande zin komt uit de voorlichtingsavond Veilig internet van 26 april jl. Deze avond ging over het internetgebruik van jongeren. Wat zijn de consequenties van internetgebruik en hoe ga je hier als ouders mee om. Internet kan gevaarlijk zijn voor (jonge) kinderen, maar de aanwezige ouders leerden dat door meekijken en mogelijk meedoen het gedrag van het kind toch in de gaten gehouden kan worden.

Het werd een interactieve avond waarin veel nieuws is geleerd door de ouders. Een aantal aanwezige ouders probeerden zelfs, onder andere, de sms-taal onder de knie te krijgen. âOudkij m.n.v.â betekent overigens: âOuders kijken mee, meer nieuws volgt nogâ.Geweldig toch, die sms taal!

Kunst en Cultuurweekend:

In het laatste weekend van april organiseerde het jongerenwerk Zijpe voor het eerst in de gemeente een Kunst en Cultuurweekend in samenwerking met Kunstbende. Het bleek een succes! Het idee achter dit project is de culturele participatie van jongeren in de gemeente Zijpe. Het jongerenwerk heeft hierom een drietal workshops georganiseerd.

Op vrijdagavond 23 april was er een DJ-workshop bij jongerencentrum de Hyksos in Callantsoog. Aanvankelijk waren vooral de 11 en 12 jarigen enthousiast al moesten zij eigenlijk op tijd thuis zijn⦠Gelukkig waren de moeders zo aardig om ze een half uurtje langer naast de DJ te laten oefenen. Daarna was het de beurt aan de 15 en 16 jarigen zij oefenden de rest van de avond! Ook de vrijwilligers van Hyksos bleken nog iets te leren van de workshop. Dit was de eerste geslaagde workshop.

Op zaterdag 24 april was er âs middags een Catwalktraining bij Recreade in Petten.Eén van de meisjes die hieraan deelnam had zelfs haar hakjes meegenomen! De training was hard werken, met af en toe wat gegiebel tussendoor. Er werd gelet op de houding, het lopen en in poses leren staan. De meisjes konden meteen laten zien wat ze geleerd hebben tijdens de training toen er onverwacht een fotograaf van de krant langs kwam. Dit sloot erg leuk aan op de Catwalktraining!

Op zondag 25 april was er âs middags een Graffiti workshop bij het WBO in ât Zand. De deelname was bijzonder groot. Gelukkig was het heel mooi weer en kon er buiten gewerkt worden aan het âeigenâ maken van de doeken. Iedereen was zo enthousiast over het zelfgemaakte kunstwerk dat het mee naar huis ging. De auto van een vader werd opgeofferd om zoân 10 graffitidoeken mee te nemen. Een andere deelnemer belde haar opa op en deze kwam gelukkig ook nog. Hopelijk hangen of staan de kunstwerken bij iedereen op een leuke plek!

Komende activiteit:

Op 10 mei vindt weer de jaarlijkse skateday plaats in de Gemeente Zijpe. De skateday zal plaatsvinden aan de Sportweg in Petten, bij de skatebaan. We hopen op een grote opkomst en mooi weer!