RTL Group

Drie vrouwen in finale 'Project Catwalk' bij RTL 5

Van de twaalf jonge en markante designers die mee hebben gedaan aan het succesvolle RTL 5-programma Project Catwalk, zijn er drie finalisten over. In de uitzending van maandag 10 mei verliet de laatste man, Sepher, het strijdveld. In de finale staan de spontane Shari, de veelzijdige Roos en de eigenzinnige Amel tegenover elkaar. Wie van de drie toppers uit het tweede seizoen van Project Catwalk gaat naar huis met 15.000 euro, een modespread in de Marie Claire en een eigen catwalkshow op de Amsterdam International Fashion Week?

De finalisten krijgen vijf weken de tijd om een eigen zesdelige collectie te ontwerpen. Dit mogen ze op hun gemak thuis of in hun eigen atelier doen. Terwijl de finalisten in de weer zijn met hun opdracht, worden ze verrast door een bezoek van mentor Michiel, die hen voorziet van tips en advies.

Als de finalisten de avond voor de grote finale thuis in het Fashion Hotel aankomen, staat hen een verrassing te wachten. De collectie van de drie ontwerpers wordt kritisch beoordeeld door de negen afgevallen designers van Project Catwalk. En omdat er bij sommige ontwerpers wat oud zeer komt bovendrijven, is de kritiek soms niet van de lucht.

Op de dag van de finale showen Shari, Roos en Amel hun finale collecties in Kerk De Duif in Amsterdam voor een groot publiek. De jury, bestaande uit ontwerper Daryl van Wouw, fashion director van het internationale modetijdschrift Marie Claire Simone Dernee, presentatrice Renate Verbaan en gastjurylid Marlies Dekkers zijn erg onder de indruk van de geshowde collecties. Maar ze worden vlak voor de bekendmaking van de winnares onaangenaam verrast. Zou het echt zo zijn dat een van de finalisten de regels heeft overtreden?

Uitzending: Uitzending finale Project Catwalk: maandag 17 mei, tussen 21.25 uur en 22.25 uur bij RTL 5.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Donate Vonk, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 67188 78 of donate.vonk@rtl.nl. Fotos kunt u opvragen via fotoaanvraag@rtl.nl.