Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - aangehouden voor niet voldoen aan vordering  |

De politie heeft op dinsdag 11 mei een 19-jarige jongeman uit Doetinchem aangehouden op de Korte Kapoeniestraat in Doetinchem voor het niet voldoen aan een vordering.


De politie kreeg omstreeks 17.25 uur een melding van overlast van een groepje jongeren op de Korte Kapoeniestraat in Doetinchem. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij een vijftal jongeren aan. Hen werd door de politie gevorderd om weg te gaan, waar iedereen aan voldeed, behalve de 19-jarige Doetinchemmer. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - aangehouden voor poging straatroof           |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 12 mei een 18-jarige jongen uit Keijenborg aangehouden op de Doctor Huber Noodtstraat in Doetinchem. Hij wordt verdacht van poging tot beroving van een 16-jarige jongen.


De politie kreeg omstreeks 02.15 uur melding van een poging tot beroving op de Gaswal in Doetinchem. Een 16-jarige jongen liep hier met twee vrienden, toen zij plotseling gevolgd werden door een onbekende man. Deze man bedreigde het slachtoffer vervolgens met een steekvoorwerp en vroeg hem zijn mobiele telefoon af te geven. Dit heeft hij echter niet gedaan en wist vervolgens aan de man te ontkomen. De politie stelde meteen een onderzoek in en trof in de omgeving een jongeman aan, die voldeed aan het signalement van de dader. De 18-jarige jongen is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

|     |Winterswijk - aangehouden voor rijden onder invloed       |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 12 mei een 38-jarige vrouw uit Winterswijk aangehouden op de Vredensestraat in Winterswijk voor het rijden onder invloed van alcohol.


De vrouw werd rond 00.00 uur staande gehouden op de Vredensestraat in Winterswijk voor een gerichte alcoholcontrole. Een blaastest op straat wees uit dat de vrouw onder invloed van alcohol was. Hierop is zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij 0.9 promille blies. De vrouw is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

|     |Neede - man aangehouden voor diefstal                     |

De politie heeft op dinsdag 11 mei een 43-jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan diefstal van kleding die vorige week gepleegd werd in een winkel aan de Parallelweg in Neede.


De diefstal werd op donderdag 6 mei gepleegd uit een magazijn van een winkel aan de Parallelweg in Neede. Getuigen hadden twee verdachte personen op het terrein bij de winkel gezien. Diezelfde dag heeft de politie één verdachte kunnen aanhouden. Het onderzoek naar de tweede verdachte werd voortgezet en naar aanleiding daarvan heeft de politie de 43-jarige man uit Oss aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.


Het vorige persbericht over deze zaak luidt als volgt:
De politie heeft op donderdag 6 mei een 40-jarige man uit Oss aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt er van verdacht kleding gestolen te hebben uit het magazijn van een winkel aan de Parallelweg in Neede.


De politie kreeg omstreeks 11.50 uur een melding van de diefstal. Getuigen hadden twee verdachte personen gezien op het terrein bij de winkel. De politie stelde een onderzoek in en kon naar aanleiding van een signalement en een kentekennummer van de auto, één van de verdachten aanhouden in zijn woonplaats. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

|     |Etten - inbraak in school                                 |

In de nacht van maandag op dinsdag 11 mei is er ingebroken in een school aan de St. Lidwinastraat in Etten. Er zijn onder andere meerdere laptops en beamers buitgemaakt.


De politie kreeg omstreeks 09.30 uur melding van de inbraak. Men is het pand binnengekomen door een ruit te forceren. Er zijn onder andere laptops en beamers buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Neede - inbraak in schuur                                 |

Op dinsdag 11 mei is er ingebroken in een schuur bij een woning aan de Venneriet in Neede. Er zijn onder meer enkele paardrijdzadels en hoofdstellen buitgemaakt.


De eigenaar van de schuur ontdekte de inbraak omstreeks 15.00 uur. Men is de schuur binnengekomen door een deur te forceren. Er zijn onder meer paardrijdzadels en hoofdstellen buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Einde berichten!


-----------------------

(





(



---- --