Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 12 mei 2010

Radionetwerk hulpverlening krijgt extra zendmast in de gemeente Ede

Door: afdeling Communicatie

Medio augustus laat het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) in de gemeente Ede een zendmast plaatsen voor het landelijk radionetwerk C2000. De extra mast komt op het terrein van het Ministerie van Defensie, nabij de Otterloseweg 12a te Harskamp en is belangrijk voor de onderlinge communicatie van politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten. De plaatsing is de oplossing voor een probleem in de huidige zenderdekking. De nieuw te bouwen mast draagt bij aan snelle en goede hulpverlening aan burgers in nood.

C2000 is eigendom van BZK. Het landelijk netwerk telt in totaal ongeveer 500 masten en stelt politie, brandweer, ambulancepersoneel en Koninklijke Marechaussee in ons land in staat onderling te communiceren over de locatie waar dringend hulp nodig is. Dat gebeurt al in het `aanrijden` naar incidenten, die via het noodtelefoonnummer 112 zijn gemeld. Goede werking van het radionetwerk kan bij ernstige ongevallen levens redden.

Via nauwkeurig vooronderzoek is de afgelopen maanden de beste locatie vastgesteld voor de extra zendmast in de gemeente Ede. Dit onderzoek werd in opdracht van BZK uitgevoerd door Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (www.vtsPN.nl). De gemeente is al in een vroeg stadium bij het plan tot plaatsing van de nieuwe mast betrokken.

Vanwege het elementaire belang van het C2000-netwerk voor hulp in nood is in 2004 bij wet bepaald dat voor de C2000 zendmast geen bouwvergunning nodig is.

Ter inzage

Omwonenden en belangstellenden kunnen de bouwtekeningen inzien van 17 mei 2010 tot 14 juni 2010 bij het Infocentrum Bouwen,Wonen en Milieu in Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 (ingang Achterdoelen) in Ede. De openingstijden zijn: 9.00 uur tot 17.00 uur.

Specifieke vragen

Als u specifieke vragen heeft over de plaatsing van de extra C2000-mast in uw woongebied, bel dan de Bewonerslijn van vtsPN, telefoon (0343) 53 47 72, of stuur uw vragen schriftelijk naar: Unit Meldkamer Systemen, vts Politie Nederland, Postbus 238, 3970 AE Driebergen

Meer algemene informatie over het C2000-netwerk: www.c2000.nl en over zendmasten: www.antennebureau.nl.