Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

11 mei 2010

1. Nieuwe beleidsregels voor subsidies

De huidige beleidsregels voor subsidieaanvragen voor Cultuur, Sport, Onderwijs, Participatie en Zorg en Welzijn zijn (per onderdeel) herschreven. Hierdoor zijn onduidelijkheden en onvolkomenheden zoveel mogelijk weggenomen. De nieuwe beleidsregels en aanvraagformulieren staan inmiddels op de gemeentelijke website. Door de late vaststelling van de nieuwe regels is de indieningstermijn voor subsidieaanvragen verlengd tot 1 juni 2010.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

2. Geld voor vervanging speelvoorzieningen

In het investeringsplan speelvoorzieningen 2010-2013 is jaarlijks een bedrag van ¤ 125.000,- gereserveerd voor de vervanging van speelvoorzieningen. Het college van B&W heeft besloten diverse speelvoorzieningen in de wijken Krakeel, De Weide, Wolfsbos/Zuid en Centrum-west te vervangen. Ook in park Steenbergerweiden worden de speelplekken verbeterd. Omwonenden mogen meedenken over de plannen voor de speelvoorzieningen.

Klik hier voor het B&W-besluit

3. Piketmedewerkers tijdens een ramp

Het college van B&W heeft de piketregeling voor AOV'ers (Ambtenaar openbare orde en veiligheid) in het district Zuidwest Drenthe vastgesteld. Deze regeling moet de inzetbaarheid van AOV'ers tijdens een ramp of crisis garanderen.

Klik hier voor het B&W-besluit

4. Bezwaar tegen beëindigen leerlingenvervoer

Namens de ouders van een leerling van de Van der Ploegschool is bezwaar gemaakt tegen het besluit van het college om het aangepast vervoer van de leerling te beëindigen. Omdat het bezwaarschrift te laat is ingediend wordt het niet in behandeling genomen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

5. Aanwijzing stembureaus

Woensdag 9 juni zijn de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. Burgemeester en wethouders hebben de locaties voor stembureaus aangewezen. Ook zijn de leden voor de stembureaus benoemd.

Klik hier voor het B&W-besluit

6. Asfalt in plaats van tegelverharding

Dit jaar vervangt de gemeente de tegelverharding van de fietspaden langs de Stephensonstraat, de Galileilaan, De Vos van Steenwijklaan en de Melkweg door asfalt. Het college vindt het belang van de fietser, een comfortabel fietspad, groter dan het belang van de nutsbedrijven, leidingen en kabels onder een open verharding.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

7. Gemeente stapt uit Nationale Hypotheek Garantie

Met ingang van volgend jaar staat de gemeente Hoogeveen niet langer garant in geval van financiele problemen bij de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). B&W hebben dat besloten. De NHG zou in problemen kunnen komen als te veel woningbezitters de hypotheeklasten niet meer kunnen betalen. Nu zijn het rijk en de gemeenten ieder voor de helft verantwoordelijk, de zogeheten achtervangfunctie. Hierover is al enkele jaren een discussie aan de gang. Het rijk, de gemeenten en de NHG zijn overeengekomen dat de achtervangfunctie door gemeenten wordt beëindigd. De reden is dat het rijk het huisvestings- en inkomensbeleid bepaalt. Gemeenten hebben hier nauwelijks invloed op. Daarom is het redelijk dat het rijk ook de grootste risico's draagt.

Klik hier voor het B&W-besluit

8. Woningbouw Zandwijkstraat Hollandscheveld

Bassisschool "Het Mozaïek" heeft een nieuwe vestiging betrokken in Hollandscheveld. Tot maart 2010 werd de school nog voor diverse activiteiten gebruikt. Inmiddels is de school afgebroken en is het de bedoeling om op deze locatie 12 nul-tredenwoningen in de sociale huursector te realiseren. Dit plan is niet in overeenstemming met het bestemmingsplan. Daarom moet er een nieuw bestemmingsplan komen dat de bouw van de woningen mogelijk maakt. Nul-tredenwoningen zijn woningen met alle voorzieningen op de begane grond. De woningen zijn bedoeld voor senioren maar ook zeer geschikt voor mensen met een lichamelijke handicap.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

9. Landgoed met buitenplaats aan Wijsterseweg

B&W stellen de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan "Buitengebied Noord, deelplan Landgoed Wijsbersche Hooge 2010" vast te stellen. Ook het daarbij horende beeldkwaliteitsplan moet vastgesteld worden. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat naast een landgoed ook een buitenplaats kan worden gebouwd tussen de Wijsterseweg en het Spaarbankbos. De eigenaar gaat ook bos aanplanten dat openbaar toegankelijk wordt. Hierin komen wandelpaden die het Spaarbankbos met het nieuwe bos verbinden. Na vaststelling door de raad ligt het bestemmingsplan zes weken ter inzage.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2